Hódmező habja – napi netszemle 1

Vásárhelyi milliárdok, jobbikos bolsevizmus, a spanyol futballarmada támadása, Istenes Bence tehertétele. Keddi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Tartalék

Vásárhelyi milliárdok.

Másfél milliárd forint van a vásárhelyi önkormányzat számláján – állítja a Vásárhely24.

„A Vásárhely24 információi szerint Hódmezővásárhely önkormányzatának számláin mintegy másfél milliárd forint áll rendelkezésére. Emellett a városnak – a likviditás biztosításához – csaknem egymilliárdos hitelkerete van. Ezért is érthetetlen Márki-Zay Péter polgármester kommunikációja a település pénzügyeiről.”

Másfél milliárd forint van a vásárhelyi önkormányzat számláján – Vásárhely24

Úgy tudjuk, a város jelentős tartalékkal bír. A Vásárhely24 információi szerint Hódmezővásárhely önkormányzatának számláin mintegy másfél milliárd forint áll rendelkezésére. Emellett a városnak – a likviditás biztosításához – csaknem egymilliárdos hitelkerete van. Ezért is érthetetlen Márki-Zay Péter polgármester kommunikációja a település pénzügyeiről.

Bolsevizmus

Megalkuvó jobbikosok.

Forrnak az indulatok a pártban, miután ki akarják zárni Toroczkai Lászlót – elemez a Hirado.hu.

„A Jobbik korábbi Veszprém megyei elnöke csalódott hangvételű bejegyzésben írta meg, hogy ‘ilyen szűk látókörű, megalkuvó vezetése még nem volt a Jobbiknak.’ Orbán Imre eddig ismeretlen okból azóta törölte az eredeti szöveget, de a bejegyzésben úgy fogalmazott: ‘Néppártról beszéltek, de úgy döntötök, mint a bolsevikok. Ha azt hiszitek, hogy Toroczkai kirúgásával helyreáll az egység, akkor nagyon tévedtek.’ A volt Veszprém megyei elnök ezután azt is hozzátetette, több társához hasonlóan ő is kilép a Jobbikból.”

Toroczkai szerint kizárja a Jobbikból az etikai bizottság

Vélhetően kizárja a Jobbikból az etikai és fegyelmi bizottság – erre utal egy interjúban Toroczkai László. A korábbi alelnök ellen azért indult eljárás a múlt héten, mert saját platformot alakítana a párton belül és így próbálná visszaszerezni a Jobbik régi szavazóit.

Honvágy

Istenes Bence terhe.

Ha akarná, sem tudná letagadni Istenes Bence, hogy mennyire vágyik haza a családjához a Fülöp-szigetekről, ahol 37 napja forgatják a Survivor legújabb évadát.

„Azt hiszem, minden az arcomra van írva… hogy mennyire leírhatatlanul hiányzik a családom, és hogy 37 napja folyamatosan forgatunk… viszont pontosan 1 hét múlva ilyenkor indulok haza!!! – írta Bence a fotóhoz.”

Istenes Bencét borzalmas honvágy gyötri

Fülöp-szigetek – Ha akarná, sem tudná letagadni Istenes Bence, hogy mennyire vágyik haza a családjához. Istenes Bence az Instagramon beszélt arról, milyen honvágya van, elvégre már 37 napja forgatják a Survivor legújabb évadát, ami megterhelő a műsorvezető számára is. „Azt hiszem, minden az arcomra van írva…

Átmenet

Hispán aranyesélyek.

A 24.hu-nak interjút adó David Villa, a New York City labdarúgója szerint a spanyol válogatott van olyan erős, mint 2010-ben, azaz komolyan kell számolni vele az idei vb-n.

„A rendszer adott ahhoz, hogy sikereket érjünk el. A játékosok még gyorsabbak, még erősebbek, mint anno mi voltunk. Fiatalok? Na, és! Komoly tapasztalattal bíró futballistákból áll majd a keret, olyanokból, akik a világ legjobb csapatatiban edzenek és játszanak hétről hétre. Az átmenetet jól biztosítja az edzői stáb, vannak veteránok, mint mondjuk Andrés Iniesta […]. Azt pedig ne feledje, nálunk van a világ egyik legjobb kapusa, David de Gea; a világ legkeményebb védősora, legkreatívabb középpályája és leggólerősebb támadóegysége. Nehéz így azt mondani, hogy bocs, ne számoljatok velünk.”

David Villa: Ez a spanyol válogatott van olyan jó, mint a 2010-es | Foci VB 2018

A világbajnok futballistának Nikolics Nemanjáról is van néhány jó szava. Interjú.