Robotok uralták a könyvtár gyermeknapját

Ujjait nyitogató műkezet, a Csillagok háborújából ismert R2D2 robotot és mindenféle másfélét irányíthatta azok a gyerekek, akik részt vettek a Németh László Városi Könyvtár és az „Új Világ” Alapítvány mai gyermeknapján. A robotok kipróbálására bizony várni kellett, száz gyerek ugyanis nem fért hozzájuk egyszerre.

Szépen csoportokban vártak a gyerekek, hogy kipróbálhassák, hogyan lehet irányítani R2D2-, vagy a harci szekeret, s megcsodálhassák, amint a rajzoló robot valóban rajzol. Persze a várakozás sem volt unalmas, a gyerekek mindenféle robotokat színezhettek, majd építhettek papírból. A nagyobbak varázslatos gyorsasággal szoríthatták magukhoz a saját robotjukat, a kisebbeknek pedig a szüleik segítettek összeállítani, sőt néha színezni is azt.

– Az volt a legjobb, hogy lehetett irányítani a robotot, melyet több Csillagok háborúja és jedis filmben is láttam már. Ezek jó filmek voltak – árulta el Verók Brendon. A kisfiú hozzátette, azért jött el a gyereknapra, mert az anyukája mondta. – A kiállítás, azaz a robotok miatt jöttünk el leginkább erre az alkalomra, ugyanis Brendont érdekli a technika. És a testvére is eljött velünk – árulta el édesanyja, Szitás Barbara.

– Én azt az örökmozgót próbáltam ki először, nagyon tetszett – mondta az ötéves Sajtos Nimród, aki hozzátette, szereti a robotokat, s most olyat is látott, amit eddig csak a tévében.

– Azért a robotok szerepelnek ezen a gyermeknapon, mert a 21. században élünk, ahol meghatározó szerepük van a robotoknak és a számítástechnikának – árulta el Gulicska Irén. A hat éve működő, a megye rászorult családjait segítő, valamint kutyás terápiás foglalkozásokat támogató és vezető Új Világ Alapítvány kuratóriumi elnöke hozzátette: fontosnak tartották, hogy szemléltessék is a robotok működését a gyerekeknek. – Tavaly kutyás bemutatót tartottunk, előtte lévő évben Horkai Zoltán farkasait hoztuk el. Az idén arra gondoltunk, hogy robotokat hozunk, hiszen a gyerekek technikai eszközök között nőnek fel. A robotokat a budapesti Robotépítő Egyesület tagjai hozták el.

Robotok a könyvtár gyermeknapján

gyereknapkönyvtár (21)
gyereknapkönyvtár (1)
gyereknapkönyvtár (3)
gyereknapkönyvtár (4)
gyereknapkönyvtár (5)
gyereknapkönyvtár (6)
gyereknapkönyvtár (7)
gyereknapkönyvtár (8)
gyereknapkönyvtár (9)
gyereknapkönyvtár (10)
gyereknapkönyvtár (11)
gyereknapkönyvtár (12)
gyereknapkönyvtár (13)
gyereknapkönyvtár (14)
gyereknapkönyvtár (15)
gyereknapkönyvtár (16)
gyereknapkönyvtár (17)
Az Országos Könyvtári Napok vásárhelyi programjai 1
gyereknapkönyvtár (19)
gyereknapkönyvtár (20)
gyereknapkönyvtár (22)
gyereknapkönyvtár (23)
gyereknapkönyvtár (25)
gyereknapkönyvtár (26)
gyereknapkönyvtár (24)
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...