Az égszakadás sem akadályozta meg az algyői 24 órás futást

Több mint nyolcszázan “futották át a napot” a harmadízben megrendezett futófesztiválon Algyőn. Az indulók pénteken reggel álltak a rajthoz és szombat reggel fejezték be az erőpróbát.

Idén is az egészséges élet elkötelezett híveként ünnepelt a nagyközség gyermeknap alkalmából, ugyanis az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában most is megrendezték a már hagyományosnak mondható 24 órást futást.

-Az egészséges élethez a rendszeres sport is hozzátartozik, ennek megfelelően a célunk ráirányítani a figyelmet a testmozgás fontosságára, hogy a felnövő generációból a későbbiekben egészséges felnőtt váljon

-mondta el portálunknak Gondáné Pál Ildikó intézményvezető. Arra  is kitért, még a rossz idő sem tudta beárnyékolni az erőpróbát, hisz amíg esett, addig a kézilabda pályájáról a sportcsarnokba irányították át a futókat, akik a maguk által kijelölt távot teljesítették.

Az eseményen nemcsak az iskola 405 diákja vett részt, ugyanis a szülők, barátok és az Algyői Futóklub tagjai is futottak, így több mint 800- an kocogtak az egészséges életmód jegyében.

Az égszakadás sem akadályozta meg az algyői 24 órás futást 1

Az égszakadás sem akadályozta meg az algyői 24 órás futást 2

Az égszakadás sem akadályozta meg az algyői 24 órás futást 3

Az égszakadás sem akadályozta meg az algyői 24 órás futást 4

Az égszakadás sem akadályozta meg az algyői 24 órás futást