Trükkös kutyák szerepeltek a Bethlen egészségnapján 3

A Csibész Kutyaiskola bemutatója nagy sikert aratott a diákok körében, de a mutatványozó ebek mellett sokakat érdekelt, az újraélesztés, a gyógynövények ismerete és a stresszoldás mikéntje is. 

Kékes-Szabó Tamarát az iskola udvarán kaptuk lencsevégre. A tizedikes lány elmondta, nagyon szereti a kutyákat, ezért örömmel nézte végig a a kutyaiskola bemutatóját.

-Aranyosak voltak a kutyusok, és nagyon érdekesnek találtam, hogy ennyi mindenre meglehet őket tanítani. A kedvenc részem az volt, mikor az egyik négylábú annyit vakkantott, amennyit mutattak neki

-mesélte, majd hozzátette, részt vett még a gyógytea kóstoláson is, de inkább csak szemlélőként, hisz nem szereti a teákat, viszont az újraélesztésről szóló eladását nagyon hasznosnak tartja.

Trükkös kutyák szerepeltek a Bethlen egészségnapján
Kékes-Szabó Tamara

A Bethlen Gábor Református Gimnáziumban immár sokadik alkalommal szervezték meg az egészségnapot. Jóriné Csölle Henriett, biológia szakos tanárként évről évre felvállalja a program szervezését.

-A cél, hogy szakemberektől tanuljanak a gyermekek. De, ne mindig iskolai keretek között, hisz a legfontosabb, hogy az “üzenet” eljusson a kis gimnazistákig

-fogalmazott a tanárnő.

Trükkös kutyák szerepeltek a Bethlen egészségnapján 1
Jórine Csölle Henriett

Kiemelte, a mai napon fokozott figyelmet szentelnek az egészséggel kapcsolatos előadásoknak és a környezetvédelemnek is. Ennek megfelelően a diákok,  egészséges életmóddal és ételekkel foglalkozó előadáson, vérnyomás-, illetve vércukorszint mérésen vettek részt. Emellett a védőnőtől és a dietetikustól is kérdezhettek.

Trükkös kutyák szerepeltek a Bethlen egészségnapján 2

Ezen kívül finom és tápláló gyümölcsöket és gyógyteákat is kóstolhattak. Megtanulhatták a stresszoldás és az újraélesztés csínját-bínját. De a dráma pedagógiai előadáson is részt vehettek a Tonyai János Múzeumban. Sokak örömére két Olimpikon is beszélt a sport fontosságáról nem mást mint,  Nagy Tímea párbajtőrvívó és Wichmann Tamás kenuslegenda.

Trükkös kutyák szerepeltek a Bethlen egészségnapján 4 Trükkös kutyák szerepeltek a Bethlen egészségnapján 5 Trükkös kutyák szerepeltek a Bethlen egészségnapján 6

Trükkös kutyák szerepeltek a Bethlen egészségnapján 7 Trükkös kutyák szerepeltek a Bethlen egészségnapján 8 Trükkös kutyák szerepeltek a Bethlen egészségnapján 9 Trükkös kutyák szerepeltek a Bethlen egészségnapján 10 Trükkös kutyák szerepeltek a Bethlen egészségnapján 11Trükkös kutyák szerepeltek a Bethlen egészségnapján 12 Trükkös kutyák szerepeltek a Bethlen egészségnapján 13