Tarjánban sem kell már sokat várni az utak felújítására

Ebben a városrészben 13 kisebb, korábban önerőből aszfaltozott utca útburkolatát teszik majd rendbe, melyet az itt lakók – saját bevallásuk szerint is – nagyon várnak.

A Halász utcában Bánfi József volt az, aki annak idején összefogta az önerős útépítési programot.

Tarjánban sem kell már sokat várni az utak felújítására 1

Amikor készen lett az út, annak nagyon örültünk, ám aztán a csatornázást követően igencsak megromlott az állapota. Annyira, hogy kerékpárral már kerülgetni kell a kátyúkat, de autóval például nem lehet. Aláírásokat is gyűjtöttünk már ennek érdekében, reméljük hamarosan megcsinálják

– mondta el stábunknak a Halász utcai lakos, melyhez csatlakozva Hegedűs Zoltán, a településrész képviselője hozzátette: az 1990-es évekig Tarján utcáinak 90%-a sáros, földes utca volt. Majd lakossági összefogással sikerült ezeket szilárd burkolattal ellátni, de az elmúlt időszakban ezek elkoptak, tönkrementek.

Tarjánban sem kell már sokat várni az utak felújítására 2

Ezért fontos, hogy most sor kerülhet a Járható Vásárhely Program keretében ezeknek az utcáknak a helyreállítására. Összesen 13 kisebb utca útburkolata fog majd megújulni ebben a városrészben, ezen kívül a Lázár és a Zrínyi utcai járdákat is szeretnénk felújítani 

– emelte ki portálunknak Hegedűs Zoltán, majd hozzátette: korábban már sok utcát felújítottak Tarjánban, például a Damjanich, a Szőlő, a Malom, a Zrínyi utcákat, és egy körfogalmat is kapott a városrész, épp ezért volt fontos, hogy most már a kisebb, önerős utcák kerüljenek sorra.

Jelenleg a közbeszerzési eljárás elindítása van folyamatban, így ha minden jól megy, akkor kora ősszel már elindulhatnak a munkálatok.