Ceglédi Zoltán

Ezt állítja Ceglédi Zoltán politikai elemző, aki szerint a vásárhelyi polgármestert maga alá temette a szivárványos egységért könyörgő és taktikai szavazással házaló országos „kulimász”. Egyre több politológus szakember látja úgy, hogy zsákutcába vezetett Márki-Zay Péter országos próbálkozása.

Alaposan lehúzta a keresztvizet Márki-Zay Péterről a kormányközeliséggel nem vádolható, leginkább a balliberális 168 Órában publikáló politikai elemző, Ceglédi Zoltán. Ceglédi csütörtökön az ATV Egyenes beszédének vendégeként úgy fogalmazott: a vásárhelyi polgármester elveszítette jobboldali szavazóit.

A politikai elemző annak kapcsán hozta ezt szóba, hogy véleménye szerint a Jobbikban éppen a nemzeti gyökerekhez visszaforduló platformot szervező – és ezért kizárással fenyegetett – Toroczkai László hitelesen szólíthatja meg a jövőben a jobboldali, akár radikális nemzeti szavazókat bizonyos témákkal.

A vásárhelyi városvezetőnek viszont szerinte már nincs esélye megnyerni a nemzeti érzelmű, jobboldali szavazókat, mert leamortizálta magát

(annak kapcsán, hogy minden ellenzékit egy szivárványos akolba terelt volna a DK-tól és az MSZP-től kezdve a Momentumon át a Jobbikig).

„Ha nem állt volna bele ebbe az esélyesjelölt-állító kulimászba, akkor lennének még jobboldali szavazói, így valószínűleg már nincsenek”

– mondta Ceglédi Zoltán, aki korábban is élesen bírálta Márki-Zayt a taktikai szavazást népszerűsítő (és a szivárványos egységért hisztiző) országos kampánya miatt.

(Az említett részlet a videó utolsó percében található.)

Ceglédi Zoltán

A politikai elemző rendesen kiosztotta az ellenzéki pártokat. Az ATV-ből üzent többeknek is, várja például azoknak a neveit, akiket kémeknek tartanak a…

Érdekesség, hogy az említett Toroczkai László, Ásotthalom jobbikos első embere is súlyos kritikát fogalmazott meg a vásárhelyi polgármesterrel szemben a Blogstarnak és a Promenadnak adott interjúban, ahol többek között azt mondta:

„Nemcsak az nem tetszik, hogy közelebb áll Botkához (Szeged szocialista polgármesteréhez – a szerk.), mint a Jobbikhoz, miközben keresztény és nemzeti embernek mondják, de azt is visszásnak tartom, hogy megválasztott vezetőként nem a települése ügyeivel kezdett el foglalkozni. […] Márki-Zay feneke alatt […] még meg sem melegedett a polgármesteri szék, talán még eltéved a polgármesteri hivatalban is, de ő már Budapesten az Országház előtt a nagyszínpadon osztja az észt. Még semmit sem tett le az asztalra a városában, csak folyamatosan újabb és újabb konfliktusokat generál. Szerintem ez méltatlan a hódmezővásárhelyi választóival szemben…”