Vásárhelyi fekete foglalkoztatók a NAV szégyenlistáján

Tizenegyedszer tartanak Nemzetközi Építésügyi Konferenciát június 1-jén Szegeden. A Kamarai Székházban ezúttal az építőiparban zajló korszakváltás kerül középpontba, de átadják a Vedres István-díjakat is, idén négyen vehetik át az elismerést.

Az előadások között szerepel a napjainkban sokszor a sajtóban is emlegetett panelházak átalakíthatóságának kérdése, a szegedi stadion építése, valamint a Zsinagóga már befejeződött felújítása.

Mindezek mellett a résztvevők Koji Lászlótól, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke beszél majd az építőipar helyzetéről, majd szóba kerül a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által megalkotott megyei gazdasági jövőkép, amelyet dr. Kőkuti Attila, a gazdasági önkormányzat ipari alelnöke mutat be. Sőt nem hiányozhat a témák közül majd a GDPR, az új uniós adatvédelmi rendelet építőipart érintő feladatairól szóló előadás sem. Ebben az évben egy kiállítás megnyitóra is sor kerül. A tárlat címe: Lakástartalékok Szegeden – Egy belvárosi tömb példáján.

A hagyományoknak megfelelően a konferencia másnapján, június 2-án rendezik meg a Szögedi Építők Napját a Gellért Szabadidőközpontban. A szombati programra kitelepül a Bödön Piac is, kézműves és háztáji árusokkal. Emellett sportversenyek, táncos animáció, íjászbemutató, logikai játékok, kézműves foglalkozások és kvízek várják majd a kilátogató családokat.

Az eseményeket idén is a Csongrád Megyei Építész Kamara, a Csongrád Megyei Mérnöki Kamara, a Csongrád Megyei Építéstudományi Egyesület, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a szegedi Enterprise Europe Network iroda szervezi meg. A szakmai szervezetek közös rendezvényéről a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara honlapján, a www.csmkik.hu oldalon olvashat bővebben, ahol megtalálhatja a részletes programot, továbbá jelentkezhet is. A részvétel a kamarai tagok számára díjmentes! Az építészkamaránál nyilvántartott szakemberek részvételükért kreditpontot kapnak.

Fotó: illusztráció