Toroczkai László

Úgy tűnik, tovább folytatódik a belháború a Jobbikban a Vona meghosszabbított kezeként funkcionáló új elnökség, azaz a Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton által fémjelzett néppártos vonal és a Toroczkai László által képviselt radikálisabb, jobboldali irányzat között.

Ahogy arról korábban olvasni lehetett, a Jobbik elnöksége etikai eljárást kezdeményezett a párton belüli „Mi magunk” néven politikai platform létrehozását kezdeményező Toroczkai Lászlóval szemben. Ezt Toroczkai sem hagyta annyiban és egy veretes bejegyzésben reagált az ellene indult koncepciós-szagú eljárás hírére és páros lábbal szállt bele az új elnökségbe.

A Jobbik új elnöksége csütörtökön tett közzé egy közleményt a Toroczkai ellen induló etikai eljárásról. Így szólt az elnökség indoklása:

A tisztújító kongresszus lezárulta után indított sajtóturnéja során jobbikos taghoz méltatlan módon és tartalommal nyilatkozott, és a Jobbik belső megosztásának és szétszakításának szándékával alapszabályellenesen platform alapítását kezdeményezte.”

Torockai miatt szakadhat a Jobbik

Nos a koncepciós-szagú, és a másik radikálisabb politikus, Novák Előd kiszorítására emlékeztető eljárás hírére Toroczkai is bedühödött és Facebook-oldalán nyilvánította ki véleményét a jelenleg Vona bábjaként működő elnökségről és annak döntéséről.
Toroczkai posztjában elmeséli, hogy a Gyurcsány-díjas drámát előadó, álvisszavonulást tartó volt pártelnök, Vona Gábor 2017. decemberében először a lemondását kérte, majd utána egy sms-ben visszakozott, és azt kérte, hogy mégse tegye.

Ezt követően így folytatja Toroczkai:

Azóta tapasztalom, hogy ki akarnak szorítani a Jobbikból. Valakiknek az útjában vagyok. Más irányt képzelnek el a Jobbiknak, mint én.”A radikális Toroczkai elmondja továbbá, hogy a sorsáról dönteni hívatott Etikai Bizottságban olyan emberek ülnek, mint a köztudottan Vona lojális végrehajtójaként ismert Szabó Gábor pártigazgató édesapja és Vona testőre.
A szocialista belső leszámolásra emlékeztető eljárásról elmeséli továbbá, hogy az elnökség még be sem hívta, hogy megkérdezzék az általa létrehozni szándékozott platformról. Ezért a volt alelnök közleményében azt írja:
Ennek a színjátéknak az utolsó felvonása következik most. Az ítéletet előre megírták…”

Forrás, fotó: origo.hu