A Gátlástalan Tüzelők nyerték a bajnokságot

Május 19-én szombaton rendezték meg a Csongrád Megyei Kosárlabda Bajnokság helyosztóit Szegeden, az Újszegedi Sportcsarnokban. A döntőt követően a Gátlástalan Tüzelőkhöz került a bajnokoknak járó kupa, az együttes az Universitas Öregfiúkkal szemben diadalmaskodott a fináléban. A bronzmeccsen a Monstars nyert a Noname Rutin ellen, míg az ötödik helyet a Miami Viceházmester kaparintotta meg a Freestyle előtt.

Az alapszakaszt is a Gátlástalan Tüzelők húzták be, míg az Universitas szintén a második helyen zárt. A korábbi sorrend csak tabella végéhez közeledve változott, hiszen a Miami Viceházmester tudott csak előrébb lépni a rájátszás előtt elfoglalt pozíciójához képest -írja az Oldalvonal.

A Csongrád Megyei Kosárlabda Szövetség hosszú idő után, 2011-ben indította újra a megyebajnokságot. Két éve az azóta már NBII-es Szentesi KK, míg az azóta a Kosársuli alá betagozódó, már szintén az NBII-ben szereplő, akkor még Bodrogi Bau néven futó alakulat végzett a dobogó legfelső fokán. A bajnokság helyosztói ismét megmutatták, hogy az igen magas színvonalú mérkőzéseket hozott a szezon, amelyre a korábban az NBI-ben nagy rutint szerző kosarasok neve volt a garancia. A szezonban pályára lépett egyebek mellett Simándi Árpád, Tigyi Árpád, Polányi Géza, Parády Péter, Jáhni István és Vitaszek Attila is.

A Csongrád Megyei Kosárlabda Bajnokság végeredménye

 

1. Gátlástalan Tüzelők

2. Universitas Öregfiúk

3. Monstars

4. Noname Rutin

5. Miami Viceházmester

6. Freestyle

 

A helyosztók eredményei

 

Döntő

Gátlástalan Tüzelők – Universitas Öregfiúk 77-64 (22-21,21-17,18-18,16-8)

 

Bronzmérkőzés

Noname Rutin – Monstars 54-70 (6-15, 14-19, 19-14, 15-22)

 

Mérkőzés az 5. helyért

Miami Viceházmester – Freestyle 60-43 (11-15, 21-11, 18-7, 10-10)

 

A Csongrád Megyei Kosárlabda Szövetség már megkezdte a következő évi bajnokság szervezését is. Érdeklődni az mksz_csongrad@hunbasket. hu email címen lehet.