Hódmező habja – napi netszemle 1

A városháza lósóskája, ellenzéki erkölcskukázás, Charlie tehetsége, Galambos Dorina és Pély Barnabás kikódolt szexualitása. Szerdai koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Feladat

A városháza lósóskája.

A Delmagyar.hu korábbi cikke után néhány nappal levágták a lósóskát és a többi gazt Székkutas és Hódmezővásárhely között, ám a feladat hamarosan átszállt a vásárhelyi önkormányzatra.

„A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-től azóta megérkezett levelünkre a válasz. A kerékpárútszakasz műszaki átadás-átvételi eljárása 2015. szeptember 30-án zárult, vagyis idén őszig még a kivitelező nyírja a füvet a bicikliút mellett, ami néhány nappal cikkünk megjelenése után meg is történt. Szeptember 30-a után viszont a hódmezővásárhelyi önkormányzat feladata lesz.”

Levágták a lósóskát a kerékpárút mellett: Őszig a kivitelező feladata a nyírás – azután a vásárhelyi önkormányzaté

Mint megírtuk, ismét valóságos falat képezett a gaz és a nagyra nőtt, vadon termő gyógynövények Sóshalomnál, a 47-es főúttal párhuzamos kerékpárút mellett. Egy arra bicikliző hölgyet kértünk meg, álljon a gaztenger mellé, amelyben kaktuszhoz hasonlóan szúrós növények is voltak. A 170 centi magas fiatal nő alacsonyabb volt, mint a zöld „fal”.

Erkölcs

Összekukázott frakció.

Az ellenzéki pártok a DK-t leszámítva tartalmi kérdések helyett csakis a belső konfliktusokra koncentrálnak – vázolja a Hirado.hu-n Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet elemzője.

„A Párbeszéd frakcióalakításának legújabb fejleményei kapcsán megjegyezte, hogy a függetlenként mandátumot szerző Mellár Tamás korábban maga jelölte ki azt az erkölcsi alapállást, hogy nem fog beülni egyik frakcióba sem. Most pedig éppen ez történik – tette hozzá Fodor. Az MSZP-vel közösen induló baloldali párt parlamenti jelenléte – az elemző megfogalmazása szerint – egy ‘összekukázott frakciónak’ tűnik, hiszen a szükséges létszámhoz Burány Sándort az MSZP-től kapták, míg a Liberálisok képviselője, Bősz Anett helyett most Mellár Tamás ugrott be.”

Fodor Csaba: „összekukázott” frakciónak tűnik a Párbeszéd

Az ellenzéki pártok a DK-t leszámítva tartalmi kérdések helyett újból a belső konfliktusokra koncentrálnak – mondta Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet elemzője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Tehetség

Charlie elismerése.

Budapest Díszpolgára címmel tüntette ki Charlie-t a Fővárosi Közgyűlés, ebből az alkalomból közöl vele interjút a Lokál Online.

„Ennyi év tapasztalatával a hátam mögött pontosan tudom, milyen nehéz egy tehetséges embernek feltűnnie és megmaradnia ezen a pályán. Szerintem csak tehetséggel ma még nehezebb befutni, mint régebben, nagyon sok minden kell a sikerhez. Én sosem tudtam igazán menedzselni magam, és nem voltam hajlandó rossz alkukat kötni. Ezért esik jól, hogy mindemellett elismerik azt, amit évtizedek óta csinálok.”

Charlie: Amióta Somló meghalt, nem járok sehova

Budapest Díszpolgára címmel tüntette ki Charlie-t a Fővárosi Közgyűlés. A fővárosi díszpolgárokat bemutató sorozatunk nyitórészében a kiváló zenészt – aki tavaly ünnepelte hetvenedik születésnapját – kérdeztük. Charlie barátjáról, Somló Tamásról is mesélt. – Ön ahhoz a generációhoz tartozik, amely végigkísérhette Nagy-Budapest megszületését és kiteljesedését. Nagyon más lett a város mondjuk a hatvanas évekhez képest?

Kód

Vége az álomnak.

Közel tizenöt év után végleg zátonyra futott Galambos Dorina és Pély Barnabás kapcsolata, zenészbarátaik szerint a rengeteg munka tette tönkre a házasságukat – így a Blikk Online.

„Hihetetlen lelki kapcsolat van köztünk, és ez kihat a szexuális életünkre is. Genetikailag egymásnak vagyunk kódolva – mondta akkor a Blikknek Pély. – Három év után talán még jobb a szex, mint valaha.”

„Ezt már abba kellett hagyni” – Ez tehette tönkre Galambos Dorina és Pély Barna kapcsolatát

A szerelmesek 2003-ban, a Megasztár című tehetségkutatóban ismerkedtek meg, tíz évre rá a legnagyobb titokban mondták ki a boldogító igent. Bár évek óta nem nyilatkoztak a magánéletükről, úgy tűnt, minden a legnagyobb rendben van köztük – tegnap délután azonban Pély maga jelentette be, válnak.