Torockai miatt szakadhat a Jobbik

Toroczkai László egyelőre meghátrált, nem alapít új pártot, így továbbra is belülről próbálja meg az általa helyesnek tartott irányba terelni az identitását vesztett Jobbikot – írja az Origo. Fotó: Polyák Attila – Origo

Önálló platformot hoz létre a Jobbikon belül Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere. A platform Mi magunk – néven jön majd létre – jelentette be Toroczkai a Jobbik volt székháza előtt Budapesten. A cél, hogy a Jobbiknak visszaadják azt a mozgalmi lelket, ami az elmúlt két évben eltűnt – mondta Toroczkai. Beszélt arról is, hogy június 23-ára a platform zászlóbontó gyűlést tart Ásotthalmon, ahol világosan kiderül, hogy mennyien támogatják ezt az irányvonalat.

A platformot a jobbikos polgármesterek fele támogatja, valamint több országgyűlési képviselő is, köztük Dúró Dóra – mondta Toroczkai. Közölte, hogy jelenleg a Jobbik alapszabálya nem biztosítja platform működését a párton belül, ezért erről a kérdésről tárgyalni kell az újonnan megválasztott elnökséggel. Június 23-ig mindenképpen van idő a tárgyalásokra és az egyeztetésekre. Jómagam és Sneider Tamás között megkezdődött a levelezés – mondta Toroczkai.

A pártszakadási helyzetről a további részletek itt olvashatók.