Koncerttel köszönték meg a kis színkottások a Rotary ajándékát

A tavaly útjára indult “Tündérkert” projekt második állomásának keretében kerti kiülő padokat adtak át a Rotary Club vásárhelyi szervezetének tagjai a Kozmutza Flóra oktatási intézmény diákjai számára ma délelőtt. 

A Rotary Club hódmezővásárhelyi szervezetének már régóta tagja Mucsi Tamás, és a társaival folytatott beszélgetések alatt merült fel az ötlet: a következő projektjük alkalmával különféle szabadtéri eszközöket szeretnének beszerezni a rászoruló gyermekek számára. Így elindult a “Tündérkert projekt”, melynek keretében a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskolához tartozó épületek udvarát szeretnék fejleszteni. Első lépésben a gyermekotthon udvara újulhatott meg a Rotary támogatásának köszönhetően, kerti padokkal, asztalokkal gazdagodott, illetve műfüves játszó részt alakítottak ki.

Koncerttel köszönték meg a kis színkottások a Rotary ajándékát 1

A mai napon pedig a Simonyi utcai épületben adtak át ünnepélyes keretek között a gyermekeknek két kerti padot.

Koncerttel köszönték meg a kis színkottások a Rotary ajándékát 2

Az ehhez szükséges összeget a Rotary Club tagjai adták össze, sőt nem csak a hazai, de az amerikai szervezet is beszállt: mintegy 1000 dollárral. Eddig 1 millió 200 ezer forintos költségvetéssel dolgozik a projekt egyébként. 

– emelte ki az adomány kapcsán Mucsi Tamás, a Rotary Club tagja, és a projekt megálmodója. Megyesi Istvánné, az intézmény vezetője mindehhez hozzátette: mivel a gyermekek hétfőtől péntekig itt vannak, kollégiumban laknak, ezért nagy segítség a számukra a jó idő beállta után, hogy nem csak bent, az épület falai között, hanem kint a szabadban, az udvaron is tudnak majd számukra foglalkozásokat tartani.

Koncerttel köszönték meg a kis színkottások a Rotary ajándékát 3

Ezen kívül azonban Mucsi Tamással és a Rotary Clubbal gondolkoztunk már más jellegű, speciális szabadtéri foglalkoztató játékok beszerzésében is, egy ún. “érzékelő pályát” szeretnénk majd még kialakítani. Most azonban éppen folyamatban van egy pályázatunk, amely ha pozitív elbírálásban részesül, akkor az építkezéssel fog járni, így a pálya kialakítása most még nem lenne szerencsés, de a tervek között van

– árulta el az intézmény igazgatója portálunknak.

Koncerttel köszönték meg a kis színkottások a Rotary ajándékát 4

Az adományért a gyermekek is nagyon hálásak, mi sem bizonyította ezt jobban, mint hogy az intézmény színkottás zenekara egy színes koncerttel köszönte azt meg.