Hódmező habja – napi netszemle

Vásárhelyi örökmécsesek, kistóparti szemétkupacok, a Jobbik SZDSZ-es köntöse, Zoltán Erika csodás újjászületése. Keddi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Hősiesség

Vásárhelyi örökmécsesek.

A Vitézi Rend azt szeretné, hogy Vásárhelyen és környékén, majd a megyében és az országban egész évben égjenek és emlékeztessenek a mécsesek – írja a Delmagyar.hu.

„Nem elég egy évben egyszer emlékezni a hősökre, történelmünk szomorú pillanataira, elmenni a kegyhelyekhez. Ezeknek az eseményeknek, például az igazságtalan trianoni diktátummal a magyarlakta országrészek elcsatolásának, mindennapjaink, életünk részévé kell válni. Ezt szolgálhatják a mindig égő és emlékeztető mécsesek. Ebbe a kezdeményezésbe, munkába iskolákat, a nemzeti értékekre figyelő hagyományőrző csoportokat is bevonnánk – vázolta a Vitézi Rend elképzelését Détár Zoltán.”

Egész évben égjenek a mécsesek

Ez a Vitézi Rend, ahogy elmondta, a Horthy Miklós kormányzó által alapított szervezet jogutódja, vagyis az eredeti, amely a rendszerváltásig külföldön működött, nem térhetett haza. Ezt első kapitánya, Horthy tiltotta meg. Détár Zoltán egyeztetve a vásárhelyi önkormányzattal, ötletét a Szent István téri Országzászlónál és a hónap elején kibővítve átadott Kossuth téri első világháborús emlékműnél valósította meg eddig.

Szemét

Teli zsákok Vásárhelyen.

Kertes házakból is érkezik a szemét a Kistópartra – így a Vásárhely24.

„Rengeteg teli zsákot vitt valaki hétfő reggelre a Kistópart utcai kukák mellé. Azt nem tudni mi van a zsákokban, de nyilván saját kukájába már nem fért. Egy fokkal mégis csak jobb megoldás, mintha valahol az út szélén dobta volna ki a szemetet, de az itt élők azért bosszankodnak.”

Kertes házakból is érkezik a szemét a Kistópartra – Vásárhely24

Rengeteg zsákot vitt valaki a kukák mellé, írja olvasónk. Olvasónk küldött képet, rengeteg teli zsákot vitt valaki hétfő reggelre a Kistópart utcai kukák mellé. Azt nem tudni mi van a zsákokban, de nyilván saját kukájába már nem fért. Egy fokkal mégis csak jobb megoldás, mintha valahol az út szélén dobta volna ki a szemetet, de az itt élők azért bosszankodnak.

Árulás

Libsi köntös.

Egyre többen gondolják, hogy a Jobbik elárulta a nemzeti radikalizmust és egykori önmagát, az elmúlt hónapokban több szervezet is kivált a Jobbikból, és a pártszakadás sem kizárt – elemez a Hirado.hu.

„A Jobbik elárulta a nemzeti radikalizmust – ez az oka a korábban feloszlatott székesfehérvári alapszervezet szerint annak, hogy a helyi szervezet összes tagja kilépett a Jobbikból. A Pestisrácok.hu-hoz eljuttatott közleményükben kilépésük okait részletesen le is írják: szerintük a Jobbikban mára eltűntek a korábban lefektetett értékek és irányelvek. Úgy fogalmaznak: a Jobbik mára egy új köntösbe bújtatott SZDSZ lett.”

Csalódott párttagok: A Jobbik egy új köntösbe bújtatott SZDSZ lett

Újabb tagok hagyják el a Jobbikot: ezúttal a párt nemrég feloszlatott székesfehérvári alapszervezetének tagjai döntöttek a kilépés mellett. Szerintük a Jobbik elárulta a nemzeti radikalizmust és egykori önmagát. Az elmúlt hónapokban több szervezet is kivált a Jobbikból, és a pártszakadás sem kizárt, a Jobbik volt alelnöke, Toroczkai László ugyanis új mozgalom alapítását tervezi.

Tiltólista

Zoltán Erika újjászületése.

Csakis az életmódváltásának köszönheti a fogyást az énekesnő, aki a Lokál Online szerint jogi lépéseket tervez a fogyasztószert forgalmazó céggel szemben, amely azt állítja, hogy az általuk forgalmazott termékkel szabadult meg tíz kilótól.

„Személyre szabott étrendet állított össze, amely számtalan vitaminkészítményt tartalmaz. De természetesen tiltólistát is kaptam, ebből a legnehezebben betartható volt számomra a tejtermékek teljes elhagyása. Egy hónapig tartott az átállás, eleinte nehéz volt, de megvan az eredménye. A fogyás mellett fizikailag 20-25 évet fiatalodtam. Szóval ehhez semmi köze semmilyen fogyasztószernek.”

Zoltán Erika: Pofátlanul visszaélnek a nevemmel

Zoltán Erika nevével hirdeti magát egy fogyasztószert forgalmazó cég, amely azt állítja, hogy az énekesnő az általuk forgalmazott termékkel szabadult meg tíz kilótól. Erika felháborodott a hamis reklámon és a Lokálnak elárulta: ha szükséges, jogi útra tereli az ügyet, ugyanis ő csakis az életmódvált