A Végső Értesítés Önnek, (meg még néhány millió baleknak)

Hát ez is elérkezett, csak önnek, csak e-mailen és csak most. Óriási nyeremény és csak hinni kell benne, hogy a spanyol jótékonysági program Önt választotta ki.

Már nem elég, hogy a Facebook vagy a Microsoft alapítója dollár/euromilliárdokat osztogat szét, itt az újabb örömteli értesítés. A Végső, egyenesen Önnek! (ha nincs több két ép agysejtjénél):

Ön elnyerte a 450.000,00 euró (négyszázötvenezer euró) és az e-mail programot Spanyolország Nemzetközi jótékonysági program “El Gordo Mi levélben jelezzük ezt a díjat, Batch number: Ref: GP.ES/01091/7/61 .Ticket 79/71/02/23/88.
Vegye fel a kapcsolatot a képviselő képviselőjével
Mr Juan Carlos
kapcsolat Tel: +34 698 572 869 (Beszélünk angolul és spanyolul)
igénylési osztályunkat e-mailben: i….@aol.com
Név:
Kor:
Foglalkozása:
telefon
Küldje el válaszát az e-mail címre: i…@aol.com
Gratulálunk ismét
Minden jót”

Így szól a személyesen Önnek küldött levél, mely fantasztikus hírt közöl: kb. 135 millió forintot eurót nyert egy sosem hallott, spanyol nemzetközi jótékonysági programtól. Hurrá!
Azért gyanakodjon egy kicsit, ha ilyen üzenetet kap: ha ön nem ismeri a programot, nem kért tőlük adományt, akkor azok honnan tudnak Önről és főleg honnan ismerik az email címét. És ha mégis ismerik, akkor miért kellene megadni a nevét, korát, foglalkozását, telefonszámát? Miért nem a bankszámlaszámára kíváncsiak, ahová a pénzt lehet utalni?

Persze, aki bedől neki, az meglehetősen pórul jár. Ugyanis pénzt kérnek tőle – valamiféle díjat – azzal, hogy ez a feltétele, hogy megkapja a nyereményt. Ha pedig elküldte az összeget várhat a nyereményre élete végéig. És így valóban igaz lesz, hogy ez lett a „Végső értesítés Önnek”.
Csókoltatjuk Juan Carlos úr, így látatlanban is!

Persze ha nem hisz nekünk, túrja meg egy kicsit az internetet. Még mielőtt a nyereményét ész, azaz gondolkodás nélkül megosztja a Facebookon.