Vereséggel búcsúzott a szezontól a HLKC

Szoros, mondhatni kiélezett csatát vívott a Gödi SE-vel szombaton a HLKC, azonban nem sikerült győzelemmel zárnia a szezont a lányoknak.

Habár vendéggólokkal indult a találkozó, hamar sikerült egyenlíteni a Vásárhelynek a Göd ellen, majd a folytatásban sem eresztették egymás grabancát a csapatok. Többnyire fej-fej mellett haladtak a gárdák, egy-két gólos különbségnél egyik félnek sem sikerült nagyobb előnyt kialakítania. A 30. perc végére azonban két okból is inkább a vásárhelyiek lehettek bosszúsabbak. Két góllal megléptek a vendégek a fordulásra, másrészt pedig Székes Fanni is kipontozódott.

Ennek ellenére a második felvonásban sikerült felzárkóznia és fordítania is a hazaiaknak, volt, hogy három góllal előzték a gödieket. Ez azonban nem tartott ki. Több tényező is közre játszott, habár a védekezéssel komoly problémák talán nem voltak, a támadások, egészen konkrétan a helyzetkihasználások sajnos pocsékra sikeredtek. Több 100%-os ziccert is sikerült elpuskázni, emellett pedig a játékvezetők ítéletei is javarészt a HLKC-t sújtották, többször került emberhátrányba, de a szerencse sem állt a narancsmezesek mellé. Jól jellemzi ezt, hogy a vendégek lövései a kapufáról befelé, a hazaiak próbálkozásai hasonló helyzetben kifelé pattantak.

Az utolsó 7 percre 5 gólos hátrányt kellett volna ledolgoznia a Varga-tanítványoknak, amiben még volt is ráció, percek alatt már csak kettővel ment a Gödi SE, ám Tősér Tibor időkéréssel igyekezett nyugtatni az övéit, ez pedig bejött, a maradék két gólt nem tudta legyűrni a HLKC, sőt végül három találattal bizonyultak jobbnak a vendégek.

Női kézilabda NB I/B Keleti csoport, 26. forduló

Hódmezővásárhelyi LKC – Gödi SE 29-32 (16-18)

Forrás: oldalvonal.hu