Hódmező habja – napi netszemle 1

Hamisított migránsbűnözés, Brüsszel vérszívó élősködői, Sarka Kata és a ló túlsó oldala, Kállay-Saunders András és Tolvai Reni örök szerelme. Vasárnapi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Másítás

A média migránskorrekciója.

Európa öngyilkosságot követ el, amiről a kontinens vezető politikusai döntöttek – ezt írja Douglas Murray világhírű brit író legújabb könyvében, a Hirado.hu beszélget vele.

„A svéd gazdaságnak nem hasznos, ha képzetlen munkaerő áramlik be, azonban ők még is úgy tesznek, mintha az lenne – fejti ki a brit író az interjúban. Álláspontja szerint egyfajta „megmásítás” történt akkor, amikor egy közelmúltban készített rendőrségi statisztikában az állt, hogy a bűnelkövetők túlnyomó többsége az elmúlt évek migrációs hullámaival érkezett Németországba, ugyanakkor pár napra rá a német média ‘korrigálta magát’, és arról adtak hírt, hogy tulajdonképpen csökkent a bűnözés, mert a migránsok ‘importálása’ – ismertette – arra sarkalta a németeket, hogy kevesebb bűnt kövessenek el.”

Öngyilkosságba kergették Európát – nyilatkozta Douglas Murray az M1-nek

Európa öngyilkosságot követ el, amiről a kontinens vezető politikusai döntöttek – ezt írja Douglas Murray világhírű brit író legújabb könyvében, amelynek címe Európa furcsa halála. Úgy véli, a Berlinben és Brüsszelben elkövetett hibákért fizet ma egész Európa. Douglas Murray a jövő héten részt vesz a budapesti V4 nemzetközi konferencián, amelynek címe: Európa jövője.

Testképzavar

Sarka Kata lelki oldala.

A sztárok szeretik az életük szebb oldalát mutatni a rajongóknak, csak kevesen vállalják fel, ha valami egészségügyi problémájuk, Sarka Kata egy a kivételek közül – derül ki az Origo.hu összeállításából.

„Engem öt évvel ezelőtt anorexiával diagnosztizáltak, és kórházba kellett feküdnöm
egy pár napra, hogy kapjak intravénásan ásványi anyagokat. Azt gondolom, vagy végérvényesen lezárja az ember az életének azt a lemondásos részét, vagy átesik a ló túloldalára. Én is vagy túlsúlyos vagyok, vagy nagyon vékony. Nincs a kettő között egy egészséges határ, és nyilván az mindig lelki oldalon mozog – árulta el.”

Magyar sztárok, akik nem titkolják komoly betegségüket

A sztárok szeretik az életük szebb oldalát mutatni a rajongóknak, csak kevesen vállalják fel, ha valami problémájuk, esetleg egészségügyi vagy lelki gondjuk van. Vannak azért itthon is néhányan, akik nem titkolóznak a nyilvánosság előtt, és betegségükről vallanak: Szabó Zsófi például inzulinrezisztenciával küzd, Tóth Vera egykori lelki problémáit vállalta könyvében, Cinthya Dictator rendszeresen kontrollra jár, mióta öt éve rákot diagnosztizáltak nála, Sarka Kata és Köllő Babett pedig étkezési zavaraikról beszéltek.

Láng

Örök szerelem.

Kállay-Saunders András és Tolvai Reni közös dalának szövege arra utal, hogy egy életen át terveznek egymással, ráadásul az énekes nagyon szeretne majd kisbabát is szerelmétől – így a Blikk Online.

„Az ominózus közös dalban a szerelmesek érzelmeikről vallanak, sőt már maga a cím is azt sugallja, hogy még mindig lángol közöttük a véget nem érő szerelem, hiszen a ‘Forever’ címmel jelent meg. A sorokból egyértelművé válik, hogy örökre együtt marad az a két ember, akik ennyire hosszú idő után is kitartanak egymás mellett.”

Kállay-Saunders őszinte vallomása: “Nagyon szeretnék majd gyereket Renitől”

Az ominózus közös dalban a szerelmesek érzelmeikről vallanak, sőt már maga a cím is azt sugallja, hogy még mindig lángol közöttük a véget nem érő szerelem, hiszen a “Forever” címmel jelent meg. A sorokból egyértelművé válik, hogy örökre együtt marad az a két ember, akik ennyire hosszú idő után is kitartanak egymás mellett.

Élősködő

Stop, kullancs!

Még mindig nem késő nekiállni a kertekben a kullancsirtásnak: Brüsszel a közhiedelemmel ellentétben nem a kullancsok vegyszeres irtását tiltotta be, csupán egy konkrét vegyszer használatát – foglalja össze a Zoom.hu.

„Ami viszont hatásos védelmet jelenthet, ha a kertben nem hagyjuk túl nagyra nőni a füvet, időnként kullancscsapdákkal (kullancscsalogató vegyszerrel átitatott nedves bőrrel vagy textillel) megtisztogatjuk a pázsitot és a sövényt a kullancsoktól, s persze ha rendszeresen ellenőrizzük állatainkat, na meg önmagunkat is, hogy nem szedtünk-e össze valahol egy-két élősködőt. Aztán ha ránk akaszkodott egy kullancs, igyekezzünk a gyógyszertárakban e célra kapható speciális eszközökkel mielőbb eltávolítani a szervezetünkből.”

Nem tilos irtani a kullancsot, csak teljességgel reménytelen

Nem tilos irtani a kullancsot, csak teljességgel reménytelen Brüsszel a közhiedelemmel ellentétben nem a kullancsok vegyszeres irtását tiltotta be, csupán egy konkrét vegyszer használatát, mert azt még az emberre is veszélyesnek találták. Még mindig nem késő nekiállni a kertekben a kullancsirtásnak.