Ferdít és hangulatot kelt a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata 2

A hódmezővásárhelyi önkormányzat Facebook-on működtetett hírközlője tett fel ma egy posztot a közösségi hálóra azzal a megjegyzéssel, hogy még a Lázár János vezette Miniszterelnökség utasította el azt a kérelmüket, hogy a Csengettyű közben várhatóan megüresedő lakásokba, azok bontásáig, fiatal vásárhelyi családokat költöztessenek. Természetesen ezen a döntésen sokan felháborodtak – csakhogy a Miniszterelnökség egyáltalán nem azt írta, amit a polgármesteri hivatal állít – írja a Rádió7 munkatársa, Herczeg Sándor. 

Azt nem tudni, hogy “A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata” facebook-profil vonatkozásában személy szerint kinek van arra jogosultsága, hogy az ott látható bejegyzéseket megjelentesse, átírja, vagy törölje, de az biztos – egy régebbi és azóta többször is megismételt bejelentés miatt – hogy a hódmezővásárhelyi önkormányzat tölt fel  posztokat az oldalra. A Miniszterelnökség május 18-án megérkezett levelét ma helyezték ki, mégpedig így:

Amint az Önök is látják, a levélben konkrétan az elutasítás szó szerepel, csakhogy a május 11-én kelt tájékoztatásban Kandra Ildikó, a Miniszterelnökség gazdálkodásért és személyügyekért felelős helyettes államtitkára – a gyorshír szolgálat posztjával egyébként teljesen ellentétetesen a következőket írja:

Ferdít és hangulatot kelt a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálataFerdít és hangulatot kelt a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata 1A helyettes államtitkár válaszában különös tekintettel hívnám fel a figyelmet az utolsó bekezdésre,  annak is a második sorára, melyben teljesen egyérteműen olvasható, hogy a Miniszterelnökségnek NINCS HATÁSKÖRE az ügyben és ezért NEM ÁLL MÓDJÁBAN jóváhagyni a kérelmet.

Tehát még egyszer, a pontos válaszrészlet:

.. ezért az eltérő célú hasznosítást jóváhagyni nem áll módomban, mivel nincs hatásköröm a Megállapodás módosítására, vagy az attól történő eltérés engedélyezésére.

A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata” vagy nem volt – és most sincs – tisztában azzal, hogy az ominózus kérelmet hova kellett volna küldenie, vagy – s ez a rosszabb verzió – szándékosan küldte a Miniszterelnökségre, hiszen az – állami szervként – törvényesen nem is válaszolhatott mást. Ha ugyanis az ügyben NINCS HATÁSKÖRE, akkor NEM IS HAGYHAT JÓVÁ semmilyen kérelmet, mert akkor sértene törvényt, ha megtenné. Ha az utóbbi feltételezés az igaz, akkor nem tudatlanságról, s tájékozatlanságról, hanem sokkal inkább tudatos ferdítésről és hangulatkeltésről van szó.

Szerző: Herczeg Sándor

Forrás: radio7.hu