Hódmező habja – napi netszemle

Milliárdos nyomozás Vásárhelyen, a Nyugat gyávasága, Weisz Fanni boldogító igenje, Stollár Fanny online udvarlói. Szombati koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Nyomozás

Vásárhely milliárdos adóssága.

Pontosabb elszámolást kér leveleiben a Belügyminisztérium a vásárhelyi önkormányzattól néhány, 2011-es, 2012-es és 2013-as számlával kapcsolatban, akár 1 milliárdot is fizethet vissza a város – így a Delmagyar.hu.

„Már kértünk a BM-től határidő-módosítást két hónapra, úgy gondolom, ez reális – vélekedett Márki-Zay Péter. – Elkezdtünk nyomozni, tételesen átnézni az iratokat, a különböző tételsorokat. Annyi sajnos már kiderült, nem lehet mindent korrigálni. Az biztosnak tűnik, hogy kell visszafizetnünk a kasszába, és talán 700-800 millió forintra sikerül csökkenteni az 1 milliárdot – közölte a polgármester.”

Pontosabb elszámolást kér a Belügyminisztérium: még változhat, mennyi pénzt kell visszafizetnie Vásárhelynek

Pontosabb elszámolást kér leveleiben a Belügyminisztérium a vásárhelyi önkormányzattól néhány, 2011-es, 2012-es és 2013-as számlával kapcsolatban. Ezek úgynevezett záró hiánypótlásokról, átütemezett – még korábbi – tartozásokról, áfafizetésről, energiadíj-adósságokról szólnak 15, illetve 30 napos határidővel. Kis Andrea alpolgármester és Márki-Zay Péter polgármester arról számolt be a közelmúltban egy közgyűlésen, hogy ez akár 1 milliárd forintos visszafizetést is jelenthet Vásárhelynek.

Fizetség

A Nyugat gyávasága.

Az európaiak többsége nem ért egyet a korlátlan befogadással, de kevés fórumon beszélhetnek őszintén erről – elemzi a világhírű író, Douglas Murray a Hirado.hu cikkében.

„Douglas Murray szerint Európa vezető politikusai gyávák, nem merik felvállalni azokat a vitákat, illetve döntéseket, amelyekkel meg lehetne oldani a migrációs válságot, mert ahhoz be kellene ismerniük, hogy az ő hibájukból szenved Európa. Sőt, annak a következményeit is le akarják dobni magukról. Az európai országoknak kellene megfizetniük azokat a hibákat, amelyekért csak és kizárólag Brüsszel és Berlin a felelős. Hoztak egy döntést a határok megnyitásáról, amely egész Európára hatással volt, és lesz még nagyon-nagyon hosszú ideig. Szerintem furcsa azt mondani, hogy hibáztunk, de ti fizessétek meg – mondta.”

Európa furcsa halála – interjút adott az M1-nek a világhírű író, Douglas Murray

Az európai országoknak kellene megfizetniük azokat a hibákat, amelyekért csak és kizárólag Brüsszel és Berlin a felelős az író szerint. Az európaiak többsége nem ért egyet a korlátlan befogadással, de kevés olyan fórum van, ahol nyíltan beszélhetnek erről – mondta Murray.

Gyűrű

Weisz Fanni igenje.

Májusban indul igazán az esküvői szezon, a magyar sztárok közül is többen idén kelnek egybe választottjukkal, így Weisz Fanniék is lázasan szervezik a közelgő nagy napot – derül ki az Origo.hu színes összeállításából.

„Én nagyon nagy esküvőt szerettem volna, csodálatos környezettel, hogy minden gyönyörű legyen, de Peti nem. Szerinte az a fontos, hogy a közeli barátaink legyenek ott, úgyhogy egy kicsinek számítható esküvőnk lesz szerintem – mesélte nemrég a modell, de mint kiderült, így is 150 vendéget várnak. Egyszerű ruhában szeretné kimondani az igent, amit már ki is választott, csakúgy, mint a gyűrűket.”

Ezek a magyar sztárok még idén összeházasodnak

Májusban indul igazán az esküvői szezon, a magyar sztárok közül is többen idén fogják kimondani az igent. Liptai Claudia kezét tavaly kérte meg kisfia édesapja, Pataki Ádám, hamarosan össze is házasodnak, ahogy Weisz Fanniék is nagyban szervezik a közelgő nagy napot. Házasodni fog a luxusfeleségként megismert Vasvári Vivien is, és örök hűséget fogad Polyák Lilla és Gömöri András Máté.

Bók

Stollár Fanny udvarlói.

A Stollár család két, tehetséges és csinos lánnyal is büszkélkedhet: a junior Grand Slam-győztes Fanny teniszezőként egyre több sikert ér el a felnőttek között, húga, Szonja pedig bekerült a magyar U17-es röplabda-válogatottba – mutatja be a Blikk Online.

„Örülök, hogy sokan bókolnak és kedveseket írnak, de komolyabban nem foglalkozom online udvarlókkal. Ami viszont nagyon érdekel, az a divat, bár azt mondjuk nem tervezem, hogy a tenisz után ez legyen a munkám. Ám szeretek stílusosan öltözködni, Rihanna kollekciója nagyon tetszik, és szerintem a sminkelésben is naprakész vagyok.”

Ütős szépségek: két, tehetséges sportolóval büszkélkedhet a Stollár család – fotók

A junior Grand Slam-győztes Stollár Fanny (19) teniszezőként egyre több sikert ér el a felnőttek között, húga, Stollár Szonja (15) pedig sérüléséből felépülve is bekerült a magyar U17-es röplabda-válogatottba, amely kilenc év után, áprilisban Bulgáriában szerepelhetett Európa-bajnokságon. A két tehetség a sport mellett imádja a divatot is, egymás után posztolják a szemkápráztató fotókat.