Olvasói levél: Márki- Zay Péter valóban kereszténydemokrata?

Olvasva a Vásárhelyi Önkormányzati képviselők többségének véleményét Márki-Zay Péter eddigi „városvezetői, városépítő tevékenységéről”, számomra nem ad sok reményt arra, hogy a néhai Almási István polgármesternél sikeresebben vigye, intézze majd Vásárhely ügyeit – írta szerkesztőségünknek egy olvasónk, Barabás Géza.

Az olvasói levelet változtatás nélkül közöljük:

Olvasva a Vásárhelyi Önkormányzati képviselők többségének véleményét Márki-Zay Péter eddigi „városvezetői, városépítő tevékenységéről”, számomra nem ad sok reményt arra, hogy a néhai Almási István polgármesternél sikeresebben vigye, intézze majd Vásárhely ügyeit.

Eddig sajnos nem volt sok ideje a várossal foglalkoznia Márki-Zay Péternek, mert hol az egyik, hol a másik ellenzéki pártvezetővel, ál-civil szervezetekkel tárgyalgatott, ellenzéki tüntetésekre járt szónokolni, így nem maradt elég ideje a város életével, ügyeivel törődnie. Egyébként pedig honnan is értene hozzá, mit kell csinálnia egy Polgármesternek?

A Hódmezővásárhelyi Önkormányzat szakembereinek nagy részét “eltanácsolta”, kirúgta, akik tudtak volna segíteni neki a város -további- vezetésében, irányításában.

Jelenleg Botka László, Szeged város MSZP Polgármesterének a küldött,-kölcsönkért,-fogadott szakemberei (?) “segítenek” a “független” jelöltként indult Márki-Zay Péternek, Hódmezővásárhely ügyeinek intézésében, akikkel szívesen költ el együtt egy finom munkaebédet, ha erre a város érdekében szükség van…??! Ebéd közben persze szó eshet „városvezetési elvekről”, „város vezetéssel összefüggő” számtalan kérdésről, ügyekről, tanácsokról is…, -netán az út mentén virágzó, fehérben pompázó akácfákról- mert ha ezekről nem beszélgetnek, akkor minek ülnek össze?

Ha azt nézem, hogy az egyik partner régi, „veterán politikus”, a másik „újoncnak” számít a politika világában, akkor világos, hogy ki-kinek adhat „jó tanácsokat”?! Civil állampolgárként figyelve, szemlélődve úgy tűnhet mintha Szegedről irányítanák, -külvárosi kerületként- a „gyámság alá került” Vásárhelyt??!

Ronald Reagan volt amerikai színész, majd kormányzó, később elnök, szintén nem volt tájékozott az államigazgatásban, de volt két olyan erős pontja, támasza ami mindent vitt… és ezáltal az egyik legjobb, legerősebb, kimagasló egyéniségű amerikai elnök volt az USA életében. Az első tényező: Reagan olyan tapasztalt, okos, nagy tudású szakembereket állított maga mellé, maga köré, akik mindenben elsőrendű segítségére voltak egy szuperhatalom bel,- és külpolitikai irányításában. A második tényező: az volt, hogy olyan erős, egyedi, kimagasló személyiség volt Reagan elnök akire mindenki odafigyelt.

Amit mondott és amit tett mindig összhangban álltak egymással és ezt olyan erős belső hittel, erővel, magabiztos meggyőződéssel, kisugárzással tette, amit még az ellenfelei is mindig elismertek és tiszteletben tartottak!

Bocsánat, hogy egy volt amerikai elnököt hoztam fel példaként MZP városvezetői munkájának az összehasonlítására, mert ez a két példa valóban túl nagy kontraszt egymáshoz képest.

József Attila írta: “A mindenséghez mérd magad!”

A néhány évvel ezelőtt Amerikából hazatért Márki-Zay Péter a jól megtervezett marketinges “szívárványos frázis felhőkön”, szónoklatokon kívül mást még nem tett le az asztalra Hódmezővásárhelyen, de talán nem is kellene elvárni tőle a kedves választóknak, hogy Ronald Reagan egykori elnök vagy akár néhai Almási István polgármester úr távoli nyomdokaiba lépkedjen…!

Üdvözlettel: 

Barabás Géza

olvasói vélemény

Ön is megosztaná véleményét a nyilvánossággal? Írjon a szerkesztoseg@promenad.hu e-mail címre, vagy Panaszláda rovatunkba!