Mostantól a honvédségnél is letölthetik a közösségi szolgálatukat a diákok

Az ezzel kapcsolatos megállapodást ma írták alá a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka és a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum intézményeinek vezetői. 

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Magyar Honvédség már régóta jó kapcsolatot ápol – árulta el portálunknak Árva- Nagy Sándorné, a centrum igazgatója, majd azt is elmondta: az oktatási intézmények szakmai nyílt napjaira rendszeresen elhívják a Bocskai István Lövészdandár katonáit, de a diákokkal is voltak már többször laktanya látogatáson. Az pedig, hogy ezt a kapcsolatot szorosabbra fűznék, a Magyar Honvédség részéről merült fel.

Ennek kapcsán Szűcs Imre ezredes, a Magyar Honvédség Központi Ellátó Parancsnokság parancsnoka kiemelte:

A  honvédség nem csak munkáltató, de továbbtanulási lehetőséget is biztosít a diákok számára. A társadalom és a honvédség az utóbbi időben eltávolodtak egymástól, ezért szeretnénk bemutatni a mai Magyar Honvédséget a civileknek, méghozzá azzal a céllal, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak és nálunk dolgozzanak, tanuljanak tovább.

Mostantól a honvédségnél is letölthetik a közösségi szolgálatukat a diákok 2

 

Az országban már 82 iskola csatlakozott ehhez a programhoz, több száz gyermek tölti a közösségi szolgálatát a honvédségnél, Csongrád megyében pedig most indult útjára.

A közösségi szolgálat keretében mintegy 50 órában lesz lehetősége a diákoknak velünk együttműködni. Számtalan közös programmal készülünk számukra, például hadisírok gondozására is lesz lehetőségük, valamint megismerkedhetnek a honvédelmi ismeretekkel.

– emelte ki a parancsnok.

Árva- Nagy Sándorné, a HSZC igazgatója ehhez kapcsolódóan kiemelte: nekik feladatuk, hogy a gyerekeket támogassák abban, hogy fontos legyen számukra a hazafiság érzése.

Mostantól a honvédségnél is letölthetik a közösségi szolgálatukat a diákok 1

Erre egyrészt a történelem óra biztosít lehetőséget, de emellett a téma gyakorlati megközelítése is lényeges. Így a mai megállapodást mind a nyolc tagintézményünk vezetője aláírta. Úgy gondolom, ez egy eredményes program lesz, mert máris látni az érdeklődést a fiatalok részéről. 

– hangsúlyozta a szakképzési centrum igazgatója.

 Mint a megállapodás aláírásán kiderült: a programot a Magyar Honvédség az egész megyében szeretné folytatni, hasonló együttműködés lehetőségét más iskolákkal is keresni fogják ,terveik szerint összesen 32 intézménnyel.