A vásárhelyi kamerarendszert támadja Hadházy Ákos 5

Az LMP országgyűlési képviselője ebben a témában tartott sajtótájékoztatót a Városházán, míg a helyi Fidesz-frakció úgy reagált a politikus vásárhelyi tartózkodására: Hadházy a hazai politikai élet legalját képviseli, és csupán le akarja járatni a települést.  

Márki-Zay Péter polgármester és Hadházy Ákos LMP-s országgyűlési képviselő tartott sajtótájékoztatót csütörtökön a vásárhelyi térfigyelő-kamerarendszerről. Márki-Zay elmondta, visszásságokat sejtenek az ezzel kapcsolatos szerződések áttekintése után. – Furcsa összefüggések vannak – jelentette ki a politikus, hozzátéve, megteszik a szükséges jogi lépéseket, azonban nem biztos, hogy ezzel jutnak is valamire, de a nyilvánosságban bíznak.

A vásárhelyi kamerarendszert támadja Hadházy Ákos

Hadházy Ákos azért látogatott Hódmezővásárhelyre, hogy újabb korrupcióinfóról számoljon be. Bár a furcsaságokról konkrét iratokat és a korrupciót igazoló dokumentumokat nem mutatott, de szerinte sok kamerát szereltek fel egy-egy oszlopra, az árakat horribilisnek nevezte és a kivitelezői költségbe is belekötött.

Benkő Zsolt és Cseri Tamás önkormányzati képviselők külön sajtótájékoztatón reagáltak Hadházy Ákos hódmezővásárhelyi tartózkodására.

Aggályosnak tartjuk, hogy azt a Hadházy Ákost hívja ide a városba Márki- Zay Péter, aki bejelentette: Fidesz győzelem esetén nem veszi át a mandátumát, aztán a mentelmi jog miatt mégis átvette, azt a Hadházy Ákost, aki a gyanú szerint családjával közösen mintegy 800 millió forintos földmutyiban vett részt egy magyar- német üzletember strómanjaként, és amiért feljelentést is tettek ellene

– mondta Benkő Zsolt.

Milyen pozitív hatása lehet Hadházy Ákosnak Vásárhelyre? 1

Cseri Tamás pedig azt emelte ki: azzal kevesen vannak tisztában, hogy az LMP-s annak idején ő maga is fideszes volt.

– Ebben az időszakban bevált szokás volt nála, hogy minden párttársával folytatott beszélgetést rögzített, melyet később ütemezetten terjesztett szét a médiában. Ezt pedig ugye már tudjuk, hogy a mai napig folytatja, csak most épp az LMP-ben – fejtette ki a képviselő. Az erről szóló teljes cikket ITT olvashatja.

Hegedűs Zoltán, a Fidesz-frakció vezetője pedig a Facebookon kommentálta a történteket. Azt írta:

a polgármester három beszerzési témában (szemétszállítás, étkeztetés, kamerák telepítése) indított belső ellenőrzést. Úgy tudom az ellenőrzések lezárultak, szabálytalanságot, törvénytelenséget nem találtak egyik esetben sem. A VÁROS EZEKET A JELENTÉSEKET HOZZA MIELŐBB NYILVÁNOSSÁGRA.

A vásárhelyi kamerarendszert támadja Hadházy Ákos 4

A Márki-Zay Péter-Hadházy Ákos sajtótájékoztató rendhagyónak mondható, ugyanis ilyen talán még soha nem volt, hogy a politikusok lakosokkal vették magukat körbe, csakhogy bejelentsenek valamit a média képviselőinek.