Hódmező habja – napi netszemle 1

Presszóból lett horgászbolt, életveszélyes migránserőszak, térdre kényszerített tüsszögés, Kovácsovics Fruzsina cukiságbombája. Szerdai koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Életritmus

Kétprofilú horgászbolt Mártélyon.

Horgászboltként is működik Mártély egyik presszója, amely teljesen alkalmazkodott a pecások életviteléhez – így a Delmagyar.hu.

„Az ország valószínűleg egyetlen ilyen, kétprofilú vendéglátóhelye a horgászok életritmusához alkalmazkodik. Téli időszakban reggel hatkor, április elsejétől pedig ötkor nyit. Van két nap, a szenteste és a szilveszter, amikor kicsit korábban zár. Éves területi engedélyt és napijegyet is árul. – A horgászok szeretnek napkeltekor már ott ülni a parton, úgyhogy sokuknak ez a hajnali öt is késői időpontnak számít – mondja Ilona.”

Egy deci pálinka vagy egy deci kukac: hajnali ötkor nyit a horgászok presszója Mártélyon

Az ötlet nem a miénk. Ez a hely már így működött 2000-ben is, amikor megvettük – mondja a mártélyi presszó és horgászbolt üzletvezetője, Hízóné Farkas Ilona. A helyiségben a bejárattal szemben két pult, mögötte kétféle berendezés.

Erőszak

Életveszélyes tehetetlenség.

Miközben Magyarországot bírálja a brüsszeli nőjogi bizottság, újabb nők és gyermekek elleni migránstámadásokról érkeztek hírek Németországból – összegez a Hirado.hu.

„Településünk lakóinak negyven százaléka migrációs hátterű – erről egy Rajna-vidék-Pfalz tartománybeli nő beszélt az M1 csatornának. Helga Burg elmondta, hogy a migránsok betelepítése óta a bűnözés is erősödött, főként a nőket és gyerekeket féltik az esetleges erőszaktól, de orvosokat is értek már támadások. Elmondása szerint az orvosnők már nem mernek egyedül kimenni a betegeikhez, mert félnek, hogy életveszélyesen megfenyegetik őket vagy erőszakot követnek el ellenük. ‘Tehetetlennek érezzük magunkat’ – fogalmazott Helga Burg.”

Nők és gyerekek is célpontjai a migránsok támadásainak Németországban

Miközben Magyarországot bírálja a brüsszeli nőjogi bizottság, újabb nők elleni támadásokról érkeztek hírek Németországból. Egy várandós nőt és egy babakocsit toló édesanyát is bántalmaztak. Egy német nő arról beszélt az M1-nek, hogy a doktornők már nem is mernek egyedül kimenni a bevándorló családokhoz, mert többször életveszélyesen megfenyegették őket – hangzott el az M1 Híradójában.

Kockázat

A nátha gyógymódja.

A megfázás lehetséges gyógymódját találták meg brit kutatók, akiknek „kissé radikális” módszere a náthát okozó megannyi vírus helyett magát az emberi szervezetet célozza meg – így az Origo.hu.

„A londoni Imperial College kutatói jelenleg a gyógyszer belélegezhető változatának kifejlesztésén dolgoznak, hogy csökkentsék a mellékhatások kockázatát. A Nature Chemistry című folyóiratban publikált kutatásban laboratóriumi körülmények között, emberi tüdősejteknél alkalmazták a szert, mely perceken belül működésbe lépett, és megcélozta az NMT nevű fehérjét.”

Ez lehet a nátha gyógymódja

A megfázás lehetséges gyógymódját találták meg brit kutatók, akiknek “kissé radikális” módszere a náthát okozó megannyi vírus helyett magát az emberi szervezetet célozza meg. A vizsgált gyógyszer blokkolja a szervezetben azt a kulcsfontosságú fehérjét, amelynek segítségével a megfázást okozó vírusok sokszorozódni és terjedni képesek – írta a BBC News.

Pár

Fruzsina rosszasága.

Cuki fotóval üzent Istenes Bence exe – írja a Lokál Online.

„Egy majdnem egy évtizedes közös képpel köszöntötte fel 31. születésnapja alkalmából Istenes Bencét volt barátnője, Kovácsovics Fruzsina, akivel kilenc éve még egy párt alkottak. Az elmúlt évtizedben kapcsolatuk mély barátsággá alakult, ezért az énekesnő úgy gondolta, hogy nincs is abban semmi rossz, ha egy régi fotóval fejezi ki jókívánságait.”

Cuki fotóval üzent Istenes Bence exe

Egy majdnem egy évtizedes közös képpel köszöntötte fel 31. születésnapja alkalmából Istenes Bencét volt barátnője, Kovácsovics Fruzsina, akivel kilenc éve még egy párt alkottak. Az elmúlt évtizedben kapcsolatuk mély barátsággá alakult, ezért az énekesnő úgy gondolta, hogy nincs is abban semmi rossz, ha egy régi fotóval fejezi ki jókívánságait.