Cseri Tamás: Van pénz a város számláin, az üzemeltetése még sincs megoldva!

Gaztenger az utcákon, a közterületeken, “kint felejtett” karácsonyi díszkivilágítás, rendezetlen játszóterek- egyre több a panasz a város üzemeltetésére. Márki- Zay Péter rendszerint ezekre úgy reagál: nincs pénz, ám ez nem igaz- emelte ki Cseri Tamás önkormányzati képviselő ma délután egy sajtótájékoztató keretében, majd ennek kapcsán arra is kitért: bármi legyen az oka a polgármester hozzáállásának, a város ügyeivel foglalkoznia kellene.

Nem csak szerkesztőségünket, hanem a város képviselőit is számos panasszal keresték meg az elmúlt hetekben a vásárhelyiek. Így például többen szóvá tették nekik is, hogy a karácsonyi díszkivilágítás még mindig kint van a Kossuth téren, valamint nagyon elhanyagolt a város, több helyen nincs megfelelően lenyírva a fű. A témával kapcsolatosan tartott ma sajtótájékoztatót Cseri Tamás önkormányzati képviselő, éppen azon az új játszótéren, ahonnan szintén számos panasz érkezett: nem rég adták át, ám gondozva nincs.

A képviselő a téma kapcsán elmondta: a Márki- Zay Péter polgármester rendszerint ezekre a problémákra úgy reagál, hogy a városnak nincs pénze.

Cseri Tamás: Van pénz a város számláin, az üzemeltetése még sincs megoldva! 1

Ezzel szemben perpillanat a város számláin 1200 millió forint, azaz 1,2 milliárd forint van. Ezekből bőven meg lehetne oldani minden városüzemeltetési feladatot.

– emelte ki a képviselő, aki azt is felvetette, ha pénz van, akkor vajon mi lehet az oka, hogy a problémákat mégsem oldják meg?

Cseri Tamás: Van pénz a város számláin, az üzemeltetése még sincs megoldva! 2

Polgármester úr vagy nem látja át a hivatal működését, és nehezére esik megszervezni a városüzemeltetés feladatait, vagy nem érdekli, és ami lehet még ennél is rosszabb: direkt csinálja ezt. Generálja a problémákat, és nem megoldja. Gyakorlatilag egy politikai harcot űz a képviselő testület ellen, melyben a város lakóit túszként tartja foglyul. Hiszen egy olyan politikai utat választott, amelyben az a szlogen, hogy “minél rosszabb, annál jobb.” Minél több problémát tud ráverni a képviselőt testületre, annál nagyobb feszültséget tud szítani a városban, így szeretné bővíteni támogatóinak táborát.

– hangsúlyozta Cseri Tamás, majd kiemelte: a kampánynak vége, szerinte a játszmákat is ideje lenne befejezni. Választás csak jövőre lesz, azonban Vásárhelyt addig is működtetni kellene.

Ha már új fejlesztéseket nem indít, legalább magát az üzemeltetést oldja meg.