Hódmező habja – napi netszemle

Vásárhelyi fürdőfejlesztés válaszok nélkül, a multikulturalizmus válsága, integrált terrorizmus, a bombázó Weisz Fanni bikinivonala. Keddi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Tudatlanság

Vásárhelyi fürdőfejlesztés tervek nélkül.

Egy hivatalos Facebook-bejegyzés szerint a hódmezővásárhelyi önkormányzat nagy ívű fürdőfejlesztést szeretne, de a Delmagyar.hu-nak nem sikerült megtudnia, mikor és miből…

„Kérdéseinkkel a polgármesteri hivatal sajtószolgálatához fordultunk. Érdeklődtünk, az egyes programpontok megvalósítása mennyibe kerül. Milyen forrásból teremtik elő a költségeket? Milyen lesz az új kemping? A csúszdás medence egy újonnan kialakításra kerülő medence lesz, vagy egy régit alakítanak át erre a célra? Milyen fejlesztésekre gondoltak a gyógyászati és a wellnessrészlegen? Mi lesz a megvalósítás sorrendje? Mit jelent a rövid és középtáv, vagyis mikorra ütemezik a megvalósítást? Gyors választ kaptunk, ám sok mindent nem tudtunk meg.”

Fejlesztenék a fürdőt Hódmezővásárhelyen, de tervek még nincsenek

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata elnevezésű Facebook-oldalon számolt be arról, hogy április végén Kis Andrea alpolgármesterrel és Gömöri Csilla fürdővezetővel „a város számára legfontosabb uszodai fejlesztésekről” egyeztettek. Mint az említett fórumon olvasható, az intézmény és a város anyagi helyzete függvényében, rövid és középtávon egy 5 pontból álló feladatcsomag megvalósítását látják szükségesnek.

Hullám

A multikulturalizmus válsága.

Gallai Sándor politológus, a Migrációkutató Intézet tudományos igazgatója a Mandiner.hu-nak adott interjúban arról beszél, a migráció vesztes játszma lesz nekünk, ha a demográfiai folyamatokon nem tudunk változtatni.

„Ha valaki nagyon tágan értelmezi a válságot és visszamegy a korábbi bevándorlási hullámokhoz, akkor azt látja, hogy már azoknál sem feltétlenül volt sikeres a beilleszkedés, akik a hetvenes években érkeztek. A leszármazottaiknál – a második és a harmadik generációban – pedig sokaknál jelentkeztek olyan problémák, amelyek csalódottsághoz, kiábrándultsághoz, a kilátástalan, gyakran büntetett előéletű fiatalok körében gyakran radikalizálódáshoz vezettek. A multikulturalizmus válságban van, ugyanis a bevándorlók jelentős részét nem sikerült integrálni. Ha így nézzük, akkor egyértelmű, hogy ez egy hosszabb távon is velünk maradó probléma.”

Velünk marad a migrációs probléma – Gallai Sándor a Mandinernek | Mandiner

Vannak olyan országok, amelyek aligha bánkódnak az Európát gyengítő migrációs hullámok láttán – állítja Gallai Sándor politológus. A Migrációkutató Intézet tudományos igazgatója szerint aggasztó belegondolni, hogy jelenlegi állapotában mit tudna kezdeni az EU egy újabb nagy bevándorláshullámmal; a migráció pedig vesztes játszma lesz nekünk, ha a demográfiai folyamatokon nem tudunk változtatni.

Szüzesség

Integrált terrorizmus.

Nem volt szervezett merénylet a szombat esti párizsi késes támadás, ugyanakkor a merénylő látszólag integrálódott, de valamiért mégis fundamentalistává, majd terroristává vált – elemez a Hirado.hu cikkében Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő.

„Emlékeztetett, hogy a 21 éves támadó nyolc éve kapott francia állampolgárságot, és látszólag vagy ténylegesen is integrálódott, de valamiért mégis fundamentalistává, majd terroristává vált, ami az elmúlt évek tapasztalatai szerint sajnos nem egyedi eset. Gyarmati István úgy látja, hogy a férfinak vélhetően a földi életben voltak problémái, és menekülésnek látta ezt az utat. Mint fogalmazott: perspektívát jelenthet számára, hogy a mennyországba jut, és ott több tucat szűz vár rá, amennyiben valóban hisz a radikális mecsetekben elhangzó szónoklatokban.”

Szakértő: Az amerikai nagykövetség Jeruzsálembe költözése miatt nem fog növekedni a terrorizmus

A Trump-adminisztráció nagy vihart kavaró lépése nem fogja növelni a terrorizmust – véli Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő. A párizsi késes támadás kapcsán megjegyezte, hogy a merénylő látszólag integrálódott, de valamiért mégis fundamentalistává, majd terroristává vált. Nem volt szervezett merénylet a szombat esti párizsi késes támadás – mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Élmény

Fanni formája.

Megmutatta bikinis alakját Weisz Fanni – örömködik a Blikk Online.

„Weisz Fanni örömteli élményt osztott meg a közösségi oldalán. A modell a kiskunmajsai csúszdaparkban mulatott, ahonnan – követői örömére – egy bikinis fotót is posztolt. Fanni remek formában van, nem csoda, hogy rajongói elhalmozták bókokkal a kép láttán.”

Szexi: megmutatta bikinis alakját Weisz Fanni – fotó

Weisz Fanni örömteli élményt osztott meg a közösségi oldalán. A modell a kiskunmajsai csúszdaparkban mulatott, ahonnan – követői örömére – egy bikinis fotót is posztolt.