Botkával ebédelt Márki-Zay a Kispiac étteremben

A szegedi polgármestert együtt kapták lencsevégre kedd délben Márki-Zay Péterrel, Kis Andrea alpolgármesterrel, Varga Ildikó jegyzővel, Tatár Zoltán aljegyzővel és Baranyi Mária kabinetvezetővel Vásárhelyen. A helyszín sem mellékes.

Komoly asztaltársaság gyűlt össze a vásárhelyi Kispiac étterem kerthelyiségében kedd dél körül. Vásárhely és Szeged elöljárói ebédeltek közösen a fotó szerint.

Botka László szegedi polgármester, Szabó Sándor szegedi országgyűlési képviselő és Kalmár Gábor szegedi kabinetvezető találkozott Márki-Zay Péterrel, Vásárhely első emberével, Kis Andrea MSZP-s alpolgármesterrel, a szegedi Városházáról érkezett Varga Ildikó jegyzővel, Tatár Zoltán aljegyzővel és Baranyi Mária kabinetvezetővel, aki korábban Horn Gyula szociliasta miniszterelnök titkárságvezetője volt. Molnár Áron, Algyő független polgármestere is megjelent az ebéden.

A helyszín a Kispiac étterem volt, ami azért érdekes, mert már a múlt héten írtunk arról: Márki-Zay Péter azért támadhatta meg Bónus István vendéglátóst, hogy helyzetbe hozzon egy másik, Zrínyi utcai éttermet. Ez pedig vélhetően a Kispiac lehet.

A Márki-Zay-Botka barátságot egy ma megjelent interjúban jellemezte Morvai Krisztina. A jobbikos európai parlamenti képviselő emlékeztetett: a vásárhelyi politikus a Jobbik támogatásával vált polgármesterré, majd az első útja Botkához vezetett, így tulajdonképpen a szélsőjobboldali párt baloldali nyitásában Márki-Zay története az egyik fordulópont.

Végül pedig felmerül a kérdés: vajon miről beszélhetett a három településvezető?