Márki-Zay Péter

Egyre több felől hallani Vásárhelyen, hogy a város korábbi, reprezentációs költségeinek számlájával haknizó Márki- Zay Péter nem érdektelenül teszi ezt: azért támadja az azt kiállító vállalkozót, mert egy másikat akar helyzetbe hozni. Egy biztos: a saját számlakivonatát azóta sem hozta nyilvánosságra.

A napokban Vásárhely korábbi, reprezentációs költségeinek számlájával haknizta körbe az országos sajtót Márki- Zay Péter, azt sugallva: azt a pénzt “elbulizták” a korábbi városatyák. Mint mindig, így a tények közlése valahogy ezúttal is elmaradt: ez az összeg számtalan rendezvény megszervezését tette lehetővé Vásárhelyen.

A polgármester azonban a sugalmazások során nem csak a a város előző vezetését támadta meg, hanem egy újabb helyi vállalkozót, Bónus Istvánt is.

A helyi Fidesz képviselői szerint ez méltatlan egy városvezetőhöz, hiszen neki nem támadni, hanem támogatni kellene a vásárhelyi vállalkozásokat. Erről korábban Benkő Zsolt képviselő tartott sajtótájékoztatót, a részleteket ITT olvashatják el.

Emellett azonban többen jelezték portálunknak: érdekesnek találják, hogy bár korábban teljes átláthatóságot hirdetett meg a Márki- Zay Péter, ezt önmaga esetében nem tartja kézenfekvőnek:

lebegtet egy számlát, ám egy másikat titkol, saját bankszámla kivonatát még mindig nem hozta nyilvánosságra.

Pedig ezzel sok pletykának elejét vehetné, sok támadásnak kihúzhatná a méregfogát.

Például annak a pletykának is, miszerint nem szimplán az “igazságbajnokát” játssza fenti a történetben. Sőt. Tulajdonképpen törleszt, méghozzá a kampányát segítőknek. Saját bevallása szerint is több civil, és magánvállalkozó ölt rengeteg pénzt abba, hogy ő legyen Vásárhely polgármestere.

Sokak szerint érdekből támadta meg Bónus Istvánt, és törlesztésképpen akar helyette helyzetbe hozni egy másik, a Zrínyi utcán található éttermet.

Azt, hogy ennek az étteremnek a tulajdonosa például szerepel-e az új polgármestert anyagilag is támogatók között, és valóban törleszteni kíván-e neki Márki- Zay Péter, csak ő tudhatja.

Egy biztos: a mai világban semmi sincs ingyen. Mindennek ára van, és a számlát egyszer bizony benyújtják.