Hódmező habja – napi netszemle

A gyermekvállalás társasjátéka, hasító diákmunka, gonosz tejszennyezés, izzadó vízilovak. Vasárnapi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Társ

Szelíd biztatás.

„Nem szólunk bele, ki milyen magánéleti döntéseket hoz. Pusztán elismerjük a gyermekvállalás szolgálatát” – a kormányzati családpolitikáról beszél a Mandiner.hu-nak adott interjúban Novák Katalin államtitkár.

„Az első és legfontosabb természetesen, hogy meglegyen a megfelelő társ. Amíg ez nincs meg, addig nem lehet senkit sem gyermekvállalásra biztatni. A helyzet azonban az, hogy sokszor a stabil kapcsolat ellenére sem mernek a fiatalok belevágni a családalapításba. Magyarországon ma már több a diplomás nő, mint a férfi. Rengeteg fiatal nő érzi azt, hogy ha már éveket invesztált a tanulmányaiba, jó lenne végre kamatoztatni a megszerzett tudást, elindulni a munkaerőpiacon. Hogy fér ebbe bele a gyermekvállalás?”

Nem kényszerítünk, csak elismerünk és támogatunk! – Novák Katalin a családpolitikáról | Mandiner

„Nem szólunk bele, ki milyen magánéleti döntéseket hoz. Pusztán elismerjük a gyermekvállalás szolgálatát” – mondja a családpolitikáról Novák Katalin. A Fidesz-alelnöke, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerint szó sincs kényszerítésről, csak támogatásról. Novák hangsúlyozza: minden lehetséges fronton segíteni kell a fiatalokat. Interjúnk.

Ellenőrzés

Gonosz tejszennyezés.

A Népszava Online arról ír, hogy vizsgálatot indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szennyezett tejtermékek miatt, mert egyes üzletláncok bizonyos UHT termékeit szándékosan szennyezhette valaki.

„Az ügyben a nyomozóhatósági vizsgálat folyamatban van, a Nébih addig, amíg a szándékosság nem zárható ki, a problémát súlyosnak tekinti. Felhívták a vásárlók figyelmét arra, hogy a tejtermékek esetében fokozottan figyeljenek a csomagolás sértetlenségére, és csak ennek ellenőrzése után vásárolják meg, illetve fogyasszák el az adott élelmiszert.”

Titokzatos gonosz szennyezi a különböző tejeket

Vizsgálatot indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szennyezett tejtermékek miatt, mert egyes üzletláncok bizonyos UHT termékeit szándékosan szennyezhette valaki; egyben a hivatal arra kéri a fogyasztókat, hogy vásárláskor minden esetben ellenőrizzék a termékek csomagolásának sértetlenségét. A Nébih közleményében ismerteti: az ügyfélszolgálatra bejelentés érkezett arról, hogy több üzletlánc csomagolt termékei esetében, feltehetően gazdasági kár okozása miatt, szennyezés történhetett.

Csatlakozás

Hasít a diákmunka.

A diákok többsége manapság már nem kifejezetten csak a pénzkereset miatt vállal munkát, hanem a szakmai tanulmányaik, a nyelvtanulás lehetősége is közrejátszik – elemez a Hirado.hu-nak a MÜISZ Iskolaszövetkezet marketingvezetője.

„Másody Szabolcs hangsúlyozta, hogy a munkaadók egyre inkább kezdik felfedezni a gyakornoki programban rejlő lehetőségeket, és az abban részt vevő diákokra, hallgatókra potenciális jövőbeli munkatársként tekintenek. Mit mondta, ma már nem ritka, hogy a gyakornoki program letelte után akár ösztöndíjjal is segítik a fiatalokat a tanulmányaik elvégzésében, hogy azt követően munkatársakként csatlakozzanak az adott vállalathoz.”

Számos lehetőség közül válogathatnak a nyári munkát kereső diákok

Még javában zajlanak az érettségik, és hamarosan kezdődik a vizsgaidőszak a felsőoktatásban, de annak, aki megfelelő munkát szeretne a nyárra, érdemes már most körülnéznie. Van, akinek a pénzkereset, másnak a tapasztalatszerzés vagy a rugalmasság fontos.

Hűsölés

Izzadó vízilovak.

Ez a párás meleg már a vízilovaknak is sok, érthető, hogy kidőlt az időjárástól Broutille és egyéves borja, Picur a Nyíregyházi Állatparkban – derül ki a Blikk Online cikkéből.

„Azért nem hűsölnek inkább a vízben, mert ők törpevízilovak. Nem csak abban különböznek testesebb, soktonnás rokonaiktól, hogy mindössze 300 kilósra híznak, de még csak nem is kedvelik annyira a vizet, hanem előszeretettel időznek a szárazföldön. Picur is ezt teszi mamájával, akit követ mindenhova, noha már nem szopik, hanem a növényi táplálékát fogyasztja.”

Kidőltek a vízilovak ebben a melegben a Nyíregyházi Állatparkban

Nyíregyháza – Ez a párás meleg már a vízilovaknak is sok, érthető, hogy kidőlt az időjárástól Broutille és egyéves borja, Picur a Nyíregyházi Állatparkban. Azért nem hűsölnek inkább a vízben, mert ők törpevízilovak. Nem csak abban különböznek testesebb, soktonnás rokonaiktól, hogy mindössze 300 kilósra híznak, de még csak nem is kedvelik annyira a vizet, hanem előszeretettel időznek a szárazföldön.