De ilyenkor hol vannak a közterület-felügyelők?

Ezt kérdezték azok, akik nap mint nap szembesülnek az Oldalkosár utca 5. szám elé, immár hetek óta kihajított vécécsészékkel, bontott ablakokkal, ablaküveggel és csomagolóanyagokkal.

Már el is lopták a bokrok közé kitett egyik vécécsészét, ám most egy újabb is került a helyébe. A bejárati ajtónak is hűlt helye támadt, gondolom, hogy valahol mindkettőt hasznosítani fogják, azaz beépítik.

A környéken élők és az arra járók is elképedve tapasztalják, hogy az építési hulladék napról-napra szaporodik, békésen, zavartalanul, mintha éppen a szeméttelepet helyezték volna át a maroslelei útról a belváros kellős közepére.

De hol vannak ilyenkor a közterület-felügyelők? – tették fel többen a kérdés, majd válaszolta is rá, úgy látszik, hogy sehol. Nem járnak erre, mert azt is eltűrték, amikor a szemközti a Csengettyű köz végi egykori szelektív hulladéklerakó szigeten ágyak, kanapék, fotelek, fürdőkád és egyéb hulladék halmozódott fel.

Persze többen is tudták, hogy évente kétszer a társasházak is igényelhetnek lomtalanítást. S ahhoz csak annyi kell, hogy ezt lakógyűlésen megszavazzák, s időpontot egyeztessenek a szolgáltatóval. Igaz az építési hulladékot akkor sem szállítják majd el!

Aki ezeket kirakta, tisztában is lehet vele.Így nincs gondja a lakásfelújításkor keletkező hulladékkal. Valószínűleg arra számít, hogy egyszer csak az egészet ellopja, elszállítja majd valaki.