Lázár: nem változhat meg Öreg-Kishomok jellege! 14

Csak azért működhet 15 éve sikeresen az Öreg-Kishomoki Kerttulajdonosok Egyesülete, mert a tagoknak mindvégig közös volt a céljuk – mondta az országgyűlési képviselő szombaton a társaság jubileumi rendezvényén.

2018-ban ünnepli 15 éves fennállását az Öreg-Kishomoki Kerttulajdonosok Egyesülete. A jeles alkalmat szombaton ünnepelték a tagok a Visszhang utcai Olvasókör épületében.

Lázár: nem változhat meg Öreg-Kishomok jellege! 10

Saja Mária, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Hegedűs Zoltán mondott beszédet. Az önkormányzati képviselő felelevenítette, személyes kötődése van Öreg-Kishomokhoz, mivel gyermekként sűrűn járt oda szüleivel a kertjükbe. – Az ott eltöltött idő nem csak a termelésről, hanem a közösségi életről és az összefogásról is szólt. Ez az egyesület is ennek az eredménye – fejtette ki Hegedűs Zoltán, aki szerint egy közösség erejét mindig az mutatja meg, hogy együtt, közös erővel mit képes felmutatni.

Lázár: nem változhat meg Öreg-Kishomok jellege! 18

Lázár János Saja Mária munkásságát méltatta, majd kiemelte, az egyesületet azért sikerült 15 éven át fenntartani, mert a tagoknak mindvégig közös volt a célja: a folyamatos fejlesztés és az életminőség javítása. – Mindez hozzájárult ahhoz, hogy Öreg-Kishomok városrésszé válhasson. Vásárhely, sőt, az egész ország sokat gondolkozott azon, hogy milyen szerepe legyen a kiskertkultúrának és a zártkerteknek – mondta a politikus.

Lázár: nem változhat meg Öreg-Kishomok jellege! 8

Hozzátette, nem szabad engedni, hogy Öreg-Kishomok elveszítse a jellegét, azaz el kell kerülni, hogy túlságosan beépüljön és benépesüljön. – Új-Kishomokon már vannak olyan utcák, amik olyanokká váltak, mint azok a helyek a városban, ahonnan az emberek oda költöztek. Nem hagyhatjuk, hogy Öreg-Kishomokon is így legyen – jelentette még ki Lázár.

Lázár: nem változhat meg Öreg-Kishomok jellege! 2

A jubileumra az egyesület egy képeskönyvet készített, Városrész született II. címmel.

Az eseményen Almási István néhai polgármester emléke előtt is fejet hajtottak a résztvevők.

Lázár: nem változhat meg Öreg-Kishomok jellege! 24 Lázár: nem változhat meg Öreg-Kishomok jellege! 23  Lázár: nem változhat meg Öreg-Kishomok jellege! 21 Lázár: nem változhat meg Öreg-Kishomok jellege! 20 Lázár: nem változhat meg Öreg-Kishomok jellege! 19 Lázár: nem változhat meg Öreg-Kishomok jellege! 17 Lázár: nem változhat meg Öreg-Kishomok jellege! 15 Lázár: nem változhat meg Öreg-Kishomok jellege! 13 Lázár: nem változhat meg Öreg-Kishomok jellege! 12 Lázár: nem változhat meg Öreg-Kishomok jellege! 11 Lázár: nem változhat meg Öreg-Kishomok jellege! 9 Lázár: nem változhat meg Öreg-Kishomok jellege! 7 Lázár: nem változhat meg Öreg-Kishomok jellege! 5 Lázár: nem változhat meg Öreg-Kishomok jellege! 6