Elindult a "csere-kórus" program a Lisztben 2

Az iskola vezetősége hagyományteremtő szándékkal szervezte meg az első találkozót. Több mint ötven gyermek érkezett Vásárhelyre péntek délután a hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskolából.

Már korábban felmerült a “csere-kórus” program lehetősége, de sajnos minden egyes alkalommal meghiúsult a találkozó –  tudtuk meg Forrainé Kószó Györgyitől, aki azt is elárulta régi álmuk vált valóra a tegnapi nappal.

– A hagyományok őrzése, a kórus fogalmának újfajta megközelítése nagyon fontos. Szeretnénk a gyerekekben azt erősíteni, hogy nem vagyunk egyedül. Reméljük ezt sikerült elérnünk, azáltal, hogy együtt énekelünk

-tette hozza a Liszt Ferenc Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola intézményvezetője, majd azt is megerősítette egyértelmű céljuk, hogy hagyománnyá váljon a most első alkalommal megtartott “csere-kórus” program.

Elindult a "csere-kórus" program a Lisztben 4

Sőt, jövőre mindazon túl, hogy ellátogatnak a most náluk vendégeskedő Bárdos Lajos Általános Iskolába, szeretnék határon túli iskolákkal is felvenni a kapcsolatot.

Elindult a "csere-kórus" program a Lisztben

A péntek délutáni rendezvényen az iskolák kórusai a színes repertoárból adtak elő egy-egy népdal, majd a gyerekek vidám csevejbe elegyedtek, hogy jobban össze ismerkedhessenek egymással.