Kormányablakbusz és információk a mezőgazdasági támogatásokról 1

Érdemes idén is felkeresni a hódmezővásárhelyi Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon a Csongrád Megyei Kormányhivatal standjait.

A május 10-től 12-ig tartó rendezvényen a kormányhivatal standjait a NAK (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara) faluban találhatják meg az érdeklődők, ahol 10 óra és 17 óra között várják az ügyfeleket.

„A szolgáltató állam kiépítése jegyében minden alkalmat megragadunk, hogy a szolgáltatásainkat közvetlenül is eljuttathassuk az állampolgárokhoz” – fogalmazott Zakar Péter, a Csongrád Megyei Kormányhivatal megbízott igazgatója. Kiemelte, hogy a kormányhivatal Agrárügyi Főosztályának, valamint Agrár- és Vidékfejlesztési Főosztályának munkatársai tájékoztatást adnak minden, a témakörhöz kapcsolódó, hatósági kérdésről és pályázati támogatásról, amelyek ügyintézése elsősorban elektronikus felületeken zajlik.

Kormányablakbusz és információk a mezőgazdasági támogatásokról

Az országban egyedülálló mobil kormányablakbusz is kitelepül, ahol szinte ugyanazon szolgáltatásokat biztosítják, mint a „kőfalak” között: személyi igazolványt igényelhetünk, vezetői engedélyt újíthatunk meg, regisztrálhatunk az ügyfélkapun. 2018 a Családok Éve, ezért a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalok Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának munkatársaitól az érdeklődők információt kaphatnak több témában a családi adókedvezménytől a Családi Otthonteremtési Kedvezményig.

Az állattenyésztési napok megnyitójáról ITT írtunk.

Forrás és fotók: CSMKH