Szombati kalandozás Vásárhely népi motívumvilágában 2

Jó hírünk van: visszatér a nyárias meleg, bár egy- egy zápor előfordulhat az előrejelzések szerint. A napot pedig érdemes ezúttal is velünk kezdeni! 

Frontmentes, de fülledt meleg időt jósolnak mára is a Dél- Alföldre, így légzési problémák, szív- és érrendszeri panaszok jelentkezhetnek, valamint tompaság, dekoncentráltság is előfordulhat. Figyeljünk magunkra, és a környezetünkben élőkre fokozottabban!

Tegnap beszámoltunk róla, hogy angyalka és nyuszi is segítette a matematikából érettségiző diákokat,  akiknek ma pedig történelemből kell számot adniuk tudásukról.

Angyalka és alvós nyuszi is segítette a matek érettségit

Sőt, azt is megmutattuk, hogyan vált celebbé Lázár János, akit az országgyűlés megalakításakor kért fel egy fiatal pár egy közös fotóra. Ez utóbbi eseményről egyébként ITT írtunk.

Jó reggelt, Vásárhely! 33

Mindeközben Vásárhelyen Benkő Zsolt önkormányzati képviselő egy sajtótájékoztató keretében arról beszélt: méltatlan, hogy Márki- Zay Péter támogatás helyett támadja a helyi vállalkozókat, ha kíváncsi a részletekre, kattintson a fenti hivatkozásra!

Isten éltesse névnapjukon a Gergelyeket és a Lanákat! 

Ugyanezen a napon történt, csak sokkal korábban:

  • 1877 – Kikiáltják Románia függetlenségét (elszakadását az Oszmán Birodalomtól).
  • 1897 – A BTC lejátszotta Magyarországon az első hivatalos futball mérkőzést. A Budapesti Torna Club két csapata csapott össze.
  • 1956 – A Manaszlu (tszf. 8163 m) első megmászása.
  • 2002 – A móri bankrablás.
  • 2002 – Megnyílik Ferencvárosban a Kultiplex
  • 2004 – Robbantásos merényletben életét veszti Ahmad Kadirov csecsen elnök.

Forrás: wikipédia

További szép napot kívánunk! 🙂