Rendkívüli közgyűlés: megszavazták a Járható Vásárhely Programot - élő! 3

A több mint 1 milliárd forint értékű útfelújítási program lesz a csütörtöki rendkívüli közgyűlés témája a Városháza dísztermében. Továbbra sem egyezik a polgármester és a testület véleménye a Fidesz-frakció kezdeményezéséről.

Csütörtökön 16 órára rendkívüli közgyűlést hívott össze Márki-Zay Péter, a téma ismét a Járható Vásárhely Program lesz. A képviselőtestület hiába szavazta meg a Fidesz-frakció kezdeményezését és az ehhez szükséges 1,16 milliárdos költségvetés-módosítást, a településvezető bejelentette: forráshiány miatt újra a közgyűlés elé terjeszti azt, hogy jobb belátásra bírja a többséget. A grémium döntéséről ITT, a polgármester álláspontjáról ITT írtunk.

Hegedűs Zoltán frakcióvezető portálunknak ismertette, továbbra is kiállnak az útfelújítás mellett, mivel az jogos lakossági igény, amely kielégítése a város egyik legfontosabb feladata.

– Az anyagi fedezetet a javaslatunkban megjelöltük. Márki-Zay Péter azt mondja, hogy nincs rá pénz, mi meg azt, hogy van – nyilatkozta a tarjáni képviselő, aki emlékeztetett: a program által a Rárósi és a Hódtó utcák felújítása mellett 48 utcában 17 kilométernyi utat, valamint 21 utcában 14 kilométernyi járdát állítanának helyre még az idén.

Még elmondta, a hírek szerint további napirendi pontok is lesznek a közgyűlésen, azonban a testület erről még nem kapott hivatalos tájékoztatást.

Csütörtökön 16 órától kövesse velünk élőben a Városházán történteket!