Tagadja a MÁV, hogy mindig dübörögnek a buszok a Kistóparton

Hiába jó az idő, továbbra sem ajánlatos nyitott ablaknál aludni a Kistópart utcán és a nagyállomás körül a zaj miatt – érkeztek újabb észrevételek a környékbeli olvasóktól. Azt írják, hiába panaszkodnak rá, még mindig hajnaltól késő estig járó motorral várakoznak a vonatpótló buszok az utcán.

Mint arról többször beszámoltunk, a tram-train beruházás miatt vonatok helyett vonatpótló buszok közlekednek Vásárhely és Szeged között. A Kistópart utcaiak két héttel ezelőtt keresték meg szerkesztőségünket, hogy a járművek hajnaltól késő estig járó motorral várakoznak az út mentén, az ideiglenes megállóban. A lakosok azt írták, hogy már minden lehetséges fórumon segítséget kértek, ám semmi nem történt.

Az alábbi videót kaptuk az ott élőktől:

//www.facebook.com/promenad.vasarhely/videos/2143989705829986/

Megkeresésünkre a MÁV cáfolta, hogy ez így lenne. A vasúttársaság közleménye szerint a vonatpótló buszok csak az indulás előtt indítják be a motorokat, és éjszaka sem zavarják a nagyállomás körül élők nyugalmát.

Az esetről azóta a Vásárhely24 is írt. Nekik az önkormányzat azt válaszolta: a járó motorral való várakozást jelezték a DAKK Zrt. felé, akik folyamatosan ellenőrizni fogják a gépjárművezetőket. A portál éjszakai videót is közzétett a zajos buszokról:

//youtu.be/FCuArPQzcFg

Most újabb észrevételeket kaptunk, amik szerint továbbra sem nagyon lehet pihenni – főleg nyitott ablaknál – a kistóparti lakásokban, mivel a járművek folyamatosan dübörögnek az utcán. Reméljük, azért egyszer születik megoldás a problémára.