Benkő Zsolt: méltatlan a polgármesterhez, hogy helyi vállalkozókat támad 2

Az a hír terjed, hogy Márki-Zay Péter üzleti érdekből támadta meg Bónus Istvánt – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Benkő Zsolt. A fideszes önkormányzati képviselő szerint ez minden, csak nem pozitív, mivel a vállalkozóknak nem erre, hanem támogatásra van szükségük.

– Sajnálatos, hogy az elmúlt időszakban az a trend alakult ki Hódmezővásárhelyen, hogy a polgármester helyi vállalkozókat támad meg – mondta a Bagolyvár előtt tartott sajtótájékoztatón Benkő Zsolt. A helyszínválasztás nem a véletlen műve, mivel Márki-Zay Péter a múlt héten az étterem tulajdonosát, Bónus Istvánt próbálta meg kellemetlen helyzetbe hozni a városi reprezentációs költségek számláinak nyilvánosságra hozásával.

– Ez méltatlan a településvezetőhöz – jelentette ki az önkormányzati képviselő, hozzátéve, az a hír terjed, hogy

Márki-Zay Péter üzleti érdekből támadta meg a vendéglőst, hogy így hozzon előnybe egy másik, Zrínyi utcán található éttermet.

Benkő Zsolt szerint ez nem pozitív hozzáállás, mivel a helyi vállalkozóknak nem támadásra, hanem támogatásra van szükségük, a városvezetésnek pedig a munkahelyek megőrzését és bővítését kellene kitűzni célul.

A képviselő bízik benne, hogy a jövőben nem történik ehhez hasonló, a reprezentációs költségeket pedig egy fiatal pár esküvőjéhez hasonlította. – Ha egy szerdai napon házasodnak össze, és utána otthon, kettesben ünnepelnek, az nyilván olcsóbb, mintha egy 200-300 fős lakodalmat rendeznek. Ha nem csinálunk semmit, az nem kerül pénzbe – mondta még Benkő.