Toll és karkötő hozott szerencsét a Bethlen gimnázium érettségizőinek

A diákok többsége nem bízta a “véletlenre” a szerencséjét. Kabalák sokaságával erősítették meg az előzetesen megszerzett tudásukat.

Magyar nyelv és irodalom írásbelikkel folyatódtak az érettségi vizsgák hétfőn délelőtt a vásárhelyi középiskolákban. A diákok emelt- és középszinten adtak számot tudásukról. A Bethlen Gábor Református Gimnázium és az Eötvös József Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjait kaptuk lencsevégre a feladatok megoldása után.

– A szövegértéssel elég sok idő elment, így kevés időm marad a szövegalkotásra, de az összehasonlító verselemzés jól ment

-mondta el lapunknak Nagy Edit Júlia, aki trombitaórára igyekezett érettségi után. Mint megtudtuk, annak ellenére, hogy imádja a zenét francia szakra szeretne íratkozni.

Bíró Zsóka szintén a Bethlen gimnázium diákja és pszichológusnak készül. A holnapi matek érettségitől tart a leginkább, mint mondja a valószínűségszámítás nem tartozik a kedvencei közé.

A két érettségiző nem bízta a véletlenre a szerencséjét Zsóka szerencse tollal, míg Júlia egy karkötővel vágott neki a napnak. Az Eötvös egészségügyi ágazatán végezett diákjainak viszont kabala láncuk adott egy kis lelki megerősítést.

Toll és karkötő hozott szerencsét a Bethlen gimnázium érettségizőinek 1
Rutai Vivien, Zsingellér Petra és Tatai Boglárka

A lányok egyhangúan egyetértettek abban, hogy a matematikától tartanak a leginkább. Remélik a holnapi napon kevés térgeometriával és a függvényekkel kapcsolatos feladatot kapnak.

-Annyira ideges voltam ma, hogy egy kicsit még az időből is kicsúsztam. De bízom benne, hogy a végén jó eredmény születik 

-fogalmazott Petra. Boglárka pedig hozzátette, alapvetően megvan magával elégedve, hisz úgy érzi, sikerült teljesíteni, amit a próbaérettségin is hozott.

Megtudtuk az Eötvös érettségizői az egészségügyben képzelik el a jövőjüket, kivéve Petrát, aki  sportedző szeretne lenni.