1

A kerékpáros közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei fordulójából két ruzsai diák jutott az országos döntőbe.

A Csongrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 2018. május 5-én a Szegedi Rendőrkapitányság épületében rendezte meg a “Ki a mester két keréken?” közlekedésbiztonsági verseny megyei fordulóját. A vetélkedőn 10-12 éves tanulók mérték össze tudásukat. A megmérettetés két részből állt: a kerékpáros közlekedési szabályokat érintő KRESZ tesztlap kitöltését követően ügyességi pályát teljesítettek a versenyzők.

A lányoknál Seller Stefánia teljesített a legjobban, aki a Ruzsai Általános Iskola diákja, a második Gyarmati Zsófia lett, a szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskolából. A harmadik helyezést Sólya Kamilla, szintén a Ruzsai Általános Iskola tanulója érte el.

A fiúknál a Ruzsai Általános Iskola diákja Vadnay Tamás végzett az első helyen. Második, a szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulója, Szalay Zalán lett, harmadik pedig Papp Flórián Ruzsáról.

A vetélkedő első helyezett lány és fiú versenyzője képviseli Csongrád megyét a “Ki a mester két keréken?” országos döntőjén, melynek 2018. május 15-16-án Pécs ad otthont.