A Városházán adna munkát a külföldön élő fiataloknak Márki-Zay Péter 18

Mivel a hivatal mintegy 130 fős létszáma néhány hét alatt 100-ra csökkent, ezért a polgármester szerint most jól döntenének a külföldön élő vásárhelyi fiatalok, ha hazajönnének – hangzott el péntek délután a Kossuth téri fórumon.

Péntek délután 5 órától tartott lakossági fórumot Márki-Zay Péter a Kossuth téren. A vásárhelyi polgármester a Járható Vásárhely Program kapcsán elmondta, továbbra sem látja az 1,16 milliárdos projektre a forrást, mert ha a pénzt elköltik útfelújításokra, akkor nem lesz fűnyírás, szúnyogirtás és augusztus 20-i rendezvénysorozat a városban.

A Városházán adna munkát a külföldön élő fiataloknak Márki-Zay Péter 10

Hozzátette, a költségek átcsoportosításához majd rendkívüli közgyűléseket kell tartani, és ha nem születik megegyezés a testületben, akkor

fűkaszát ad a fideszes képviselők kezébe, hogy segítsenek a település tisztántartásában.

A polgármester a városi közlekedés kapcsán ismertette, a kivitelező kötelessége, hogy tájékoztassa a lakosságot a tram-train kiépítésével járó munkálatokról, azt azonban elismerte, hogy ez eddig nem volt tökéletes.

A Városházán adna munkát a külföldön élő fiataloknak Márki-Zay Péter 7

Augusztus 20-ról azt mondta, mindenképp tartanak valamilyen fesztivált, maximum kevesebb műsorral és fellépővel készülnek arra. A helyszín pedig a tavalyi Szent István tér helyett a korábbi években megszokott Kossuth tér és a sétálóutca lesz.

Az új könyvtár kapcsán elhangzott, a lakossági vélemények szerint a helyiek nem szeretnék, ha az a Kossuth térre kerülne. Márki-Zay szerint megfelelőbb lenne a korábban önkormányzati fecskelakások helye, a Zrínyi utca 12-14. szám alatti terület. Nem kizárt, hogy helyi népszavazás lesz a témában.

Szó esett a városházi felmondásokról is. A politikus beszámolt: a 126 fős állomány néhány hét alatt 100 főre csökkent, és csaknem az összes területről álltak fel szakemberek. Mivel a településvezető egyik célja a külföldön élő vásárhelyi fiatalok visszahívása, ezért azt mondta,

most jó döntés lenne, ha hazajönnének, mivel a Városházán biztosan találnának maguknak munkát.

A Városházán adna munkát a külföldön élő fiataloknak Márki-Zay Péter 15

Felhozta még a hulladékgazdálkodással kapcsolatos kételyeit, ami szerint az előző városvezetés százmilliós tételben olyan gépeket vásárolt, amiket nem is használnak. A fórumon megjelent Kovács Pál, a Hódmezővásárhelyi Köztisztasági Nonprofit kft vezetője megvédte a vásárhelyi rendszert, mint mondta, vállalja a korábbi döntésekért a felelősséget. Kiemelte, más településekkel ellentétben a vásárhelyieknek nem 30, hanem átlagosan 8 ezer forintot kell fizetni a szemétszállításért.

A fórum témája nem csak a városi aktualitások voltak, mivel az országgyűlési képviselő, a fideszes többségű közgyűlés és a korábbi testületi döntések is elég sűrűn szóba kerültek . Aki mostanában nem nézett rá a naptárra, könnyen hihette azt, hogy még az április 8-i választás előtt ketyeg az óra.

A Városházán adna munkát a külföldön élő fiataloknak Márki-Zay Péter 17 A Városházán adna munkát a külföldön élő fiataloknak Márki-Zay Péter 16 A Városházán adna munkát a külföldön élő fiataloknak Márki-Zay Péter 14    A Városházán adna munkát a külföldön élő fiataloknak Márki-Zay Péter 12