Győrben a Kosársuli

Utolsó két idei mérkőzésére fordul a Vásárhelyi Kosársuli. Az már múlt pénteken eldőlt, hogy a kék-sárgák a következő idényt a másodosztály alsó házában, az NBI B Zöld Csoportjában kezdik majd meg. A Győr elleni, szombat este 18:30-kor idegenben kezdődő párharcban arról döntenek majd, hogy melyik gárda végezhet a bajnokság 13. helyén.

Jó előjel lehet az első összecsapás előtt, hogy a szezonban mindössze egy együttes van, amit oda-vissza meg tudott verni a vásárhelyi alakulat, ez pedig a Győr volt. Ráadásul Vas Péterék az ő otthonukban szerezték az első és egyetlen idegenbeli győzelmüket. Ahhoz, hogy ez sikerüljön más arcát kell mutatnia az együttesnek, mint a Békés ellen tette. Sokat javítana a helyzeten, ha a védekezésen tudna csiszolni Czuprák László legénysége, de a bajnokságban többször igencsak gyenge dobóteljesítménynek is combosabbnak kellene lennie az eddigieknél.

A Győr biztosan nem feltett kézzel lép majd pályára. Ráadásul az idényben nagy részében az első 8 helyhez közel lévő, vagy éppen azok valamelyikén tanyázó csapatot egyáltalán nem szabad lenézni. Több jó nevű kosaras pattogtat náluk, közülük a legutóbbi, márciusi derbin Puszta, Nárai és Ruják törte a legtöbb borsot Szabóék orra alá, rájuk mindenképpen oda kell majd figyelni a védőtérfélen.

A találkozó visszavágóját május 12-én szombaton 18:30-kor játszák majd a Hódtói Sportcsarnokban. Azt az összecsapást az MMBF Földgáztároló Zrt-nek és a Szerencsejáték Zrt-nek köszönhetően ingyenesen láthatják a kék-sárga szurkolók.

Forrás:

Martonosi János

sajtófőnök

Vásárhelyi Kosársuli