Hódmező habja – napi netszemle 1

Márki-Zay, a kormányellenes törzsszurkoló, ellenzéki gyászmunka, Berki és Baukó balhéja, Farkasházi muzikális pocaklakója. Szerdai koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Törzsszurkoló

Momentumos majális.

A lendületes fiatalok még a pihenőnapjukat is képesek voltak feláldozni azért, hogy utcára vonulhassanak, a munka ünnepén. Kár volt: sokan enyhén szólva nem voltak, ráadásul Márki-Zay Péterrel elég szürreális lett a végeredmény – értékel az Origo.hu.

„Minden jel arra utal, hogy a választási vereség ellenére jó hangulat uralkodott el a színpadra felengedett politikusokon, ugyanis Simicska Indexénél egyszerűen csak meglepetésgyőztesként hívott Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester úgy kezdte mondandóját, hogy ‘nem fogok beszédet mondani’, aztán megkapta a mikrofont, és mégiscsak mondott egy beszédet. Mondanivalójából kiderült, hogy a Momentumnak is szurkol, ami nem egyedi eset, hiszen ő az a politikus, aki minden ellenzéki alakulatnak szurkol. A kormányellenes erők hivatalos törzsszurkolója korábban a Jobbik támogatásával nyert Hódmezővásárhelyen, nem sokkal ezután pedig kijelentette, hogy listán az MSZP-P-re szavaz.”

A momentumosok is megpróbáltak tüntetést szervezni

Nagy a csalódottság az ellenzéki pártok és szimpatizánsaik körében, úgy látszik, ez a Momentumra is igaz. A lendületes fiatalok még a pihenőnapjukat is képesek voltak feláldozni azért, hogy utcára vonulhassanak, a munka ünnepén. Kár volt: sokan enyhén szólva nem voltak, ráadásul Márki-Zay Péterrel és Gyetvai Viktorral elég szürreális lett a végeredmény.

Gyászmunka

Kiénekelt szavazók.

Még mindig vagy már megint a baloldali egység megteremtése az egyik fő cél a szocialisták szerint. Ehhez képest kedden a baloldali pártok külön ünnepeltek, vagyis – ebből a szempontból – távolabb vannak az összefogástól, mint egy éve – állítja a Hirado.hu szakértője, Kiszelly Zoltán politológus.

„A tüntetők jelentős része ellenzékváltást akar, az ellenzéki pártok viszont mindenképpen megakadályoznák, hogy kiénekeljék alóluk a szavazókat. A tüntetések Kiszelly szerint a gyászmunka részét jelent. Hangsúlyozta: az ellenzéki oldalon nincs vezető, nincs struktúra, így nagyon nehéz így bármit is csinálni.”

Csapdahelyzetben vergődik az ellenzék

Az MSZP a választás után bő három héttel is úgy látja, hogy „az emberek változást akarnak”. Ezért a szocialisták a Városligetben már el is kezdték a 2022-es választási kampányt. Még mindig, vagy már megint a baloldali egység megteremtése az egyik fő cél a szocialisták szerint.

Pocaklakó

Muzikális csöppség.

Farkasházi Réka sosem érezte ennél teljesebbnek magát, tavaly töltötte be a negyvenet, és harmadik babájával várandós, amit áldásként él meg – írja a Lokál Online.

„A kicsi a pocakomban szerintem nagyon szereti a zenét, mert mindig megnyugszik, ha énekelek. Mivel amúgy sokat hallja a hangomat, nem szoktam neki külön dúdolni, de furcsának tartanám, ha nem lenne muzikális vagy nyitott a zenére – mondta mosolyogva az énekesnő, aki azt is elárulta, születendő kislánya már most erőteljesen tudatja, ha valami nem tetszik neki.”

Farkasházi Réka: A lányom imádkozott egy kistestvérért

Farkasházi Réka sosem érezte ennél teljesebbnek magát. Tavaly töltötte be a negyvenet, és harmadik babájával várandós, amit áldásként él meg. Kislánya, Rebeka pedig mindennél jobban várja a kicsi érkezését, korábban még imádkozott is, hogy testvére szülessen. A kétszeres Fonogram-díjas énekesnő, Farkasházi Réka egy pillanatra sem áll meg.

Összetűzés

Sztárok csipkelődése.

Ma már csak az ügyvédeiken keresztül áll szóba egymással Baukó Éva és Berki Krisztián, de egy pár hetes felvételből kiderül: korábban sem voltak egymás kedvencei – így a Blikk Online.

„A FEM3 két műsorvezetője április közepén élő adásban esett egymásnak, majd az összetűzésük a közösségi médiában folytatódott, azóta pedig nem bírnak megmaradni egy légtérben. Ráadásul ez nem új keletű kettejük közt.”

Újra együtt szerepel a tévében Berki és Baukó

Budapest – Ma már csak az ügyvédeiken keresztül áll szóba egymással Baukó Éva (35) és Berki Krisztián (37), de egy pár hetes felvételből kiderül: korábban sem voltak egymás kedvencei, bár itt néhány csipkelődést leszámítva még jó hangulatban telt a forgatás.