Vásárhelyi-magyar siker a magyar-bosnyák ökölvívó tornán

A magyar válogatott boszniai sikeréhez a vásárhelyi Kovács Pál is hozzájárult győzelmével a hétvégén.

Április 28-án, Szarajevóban került sor a tavaly magyar diadallal végződő Magyarország – Bosznia-Hercegovina csapatbajnokság visszavágójára. A szombat este 20.00-kor kezdődő küzdelmekben öt hazai öklözőnk lépett szorítóba.

Fodor Milán (64kg) múlt héten még egy lázas megbetegedéssel vívott csatát, tegnap pedig a ringben kellett helytállnia, ami egyáltalán nem volt egyszerű feladat. Milánnak voltak jó pillanatai az összecsapáson, de összességében a bosnyák fiút ki lehetett hozni nyertesnek az eredményhirdetésnél.

Ezután Cservenka Róbert (75kg) kapta meg a piros-fehér-zöld stafétabotot, és ne szépítsük, konkrétan alaposan megverte ellenfelét, a második menetben technikai KO-val győzött.

1-1 után jött a Boxing Gym Vásárhely válogatott öklözője Kovács Pál (81kg), aki szintén fölényes diadalt aratott saját meccsén, így az állás 2-1-re módosult.

Hámori Ádámnak (91kg) egy borzasztóan kellemetlen, csapkodós, inkább birkózós riválissal kellett bunyózni, aki nagyon sokat szabálytalankodott. Egy-két ütésváltást láthatott csak a nagyérdemű a találkozón, ezekből rendre Ádám jött ki jobban, azonban a végén mégis a másik srác kezét emelték a magasba.

+91kg-ban Urbán Ferenc hozta a saját mérkőzését, ami azt jelentette, hogy a magyar különítmény ifjabb Balzsay Károly szövetségi kapitány vezetésével 3-2 arányban felülmúlta vendéglátóját, így 2017 után, idén is legyőzte a bosnyák együttest.

Kovács Pál súlycsoportjában május 26-án szülővárosában is ringbe lép, akkor az ukrán válogatott lesz a magyarok ellenfele. Az egész napos bokszgáláról hamarosan részletesen beszámolunk.

A borítóképen Kovács Pál edzőjével, Tóth Károly Zsolttal.