Pál Attila Mezőhegyes

A magyar csapatvilágbajnok, Dobrovitz József mutatta be a legszebb díjhajtást a négyesfogatok mezőnyében, míg a kettesfogatok versenyében a romániai Pál Attila állt az élre Mezőhegyesen.

Miután szombaton a nemzetközi mezőny póni kettesfogatai és nagyló egyesfogatok, valamint a nemzeti megmérettetés kettesfogatai már bemutatkoztak a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. lovaspályáján, vasárnap a kettes- és a négyesfogatok nemzetközi vetélkedésének díjhajtásával folytatódott a mezőhegyesi fogathatóverseny.

25 kettes- és 15 négyesfogat mutatta be díjhajtó programját a spanyol, francia, svéd, cseh és magyar tagokból álló rangos nemzetközi zsűri előtt. A díjhajtást a kettesfogathajtóknál a romániai Pál Attila nyerte a szintén romániai Rákóczi Gergő, illetve a magyar nemzeti színekben hajtó Szabó Roland előtt. A kétszeres csapatvilágbajnok, Nyúl Zoltán a hatodik, a világbajnoki ezüstérmes Hódi Károly a kilencedik helyről várja a folytatást.

A négyesfogathajtóknál Dobrovitz József csapatvilágbajnokunk zárta a legjobb eredménnyel a versenyszámot Móró Lajos és a ketteseknél csapatvilágbajnok ifj. Dobrovitz József előtt, míg a negyedik helyen a svájci klasszis, Jérôme Voutaz, a 2017/18-as FEI Fedeles Fogathajtó Világkupa-sorozat ezüstérmese tanyázik.

Hétfőn a leglátványosabb szám, a maratonhajtás következik Mezőhegyesen 10 órától, ahol minden és mindenki borulhat, a feje tetejére állhat.

Eredmények-díjhajtás (vasárnap):

Kettesfogathajtás (nemzetközi):

1. Pál Attila (ROU) 54.39
2. Rákóczi Gergő (ROU) 54.51
3. Szabó Roland (HUN) 55.81

Négyesfogathajtás (nemzetközi):

1. Dobrovitz József (HUN) 45.42
2. Móró Lajos (HUN) 50.20
3. ifj. Dobrovitz József (HUN) 50.97

A részletes eredményeket ide kattintva böngészgetheti!

Fotó: Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt./Vida-Szűcs István