Vásárhely, az ugráló város! 4

Extrém vasárnap délutánra várta a különleges látványosságok kedvelőit a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ. A bemutatók azt is megmutatták, a közlekedésen kívül mi mindenre használható a kerékpár.

A programot indító, speciális ugrásokat bemutató Flip Unit Team tagjai magukkal hozták különleges, hatalmas, felfújható matracként működő tornaszőnyegüket, amelyen a sportolók mellett az érdeklődők is ugrálhattak, bukfencezhettek, cigánykereket hányhattak, sőt a bátrabbak akár szaltózhattak is, így a műsor házigazdája, Bagi Mátyás funkcionális tréner joggal állapíthatta meg:

Vásárhely igazi ugráló város.

Vásárhely, az ugráló város!

A BMX bemutató során a közönség szeretetét is elnyerte a vásárhelyi születésű Bordács Attila, akinek a biciklijén hiába keresnénk pedált, menet közben többször is „végig sétált” kerékpárján az első keréktől a hátsó tengelyig.

Vásárhely, az ugráló város! 1

Bár a trial bemutató kerékpárosainak biciklijén volt pedál, ők ülést nem használnak, de ha kellett, a talaj szintjéről egy ugrással teremtek a másfél méter magas raklaphalom tetején.

Vásárhely, az ugráló város! 2

Az egyébként is extrém bemutatók között különlegességnek számított György Tibor akrobata előadása, aki egy acélcsőből kialakított karikában pörögve-forogva mutatta be, mit is jelent előadóművészi szintre emelni az egyensúlyozást.

Vásárhely, az ugráló város! 3

Portálunk a a nap záró showját, a Flip Unit Team előadását élőben közvetítette a facebookon, ha lemaradt volna róla, íme a videó:

És egy videó a biciklistákról:

Hajmeresztő mutatványok a vásárhelyi Extrém Napon

Még egy kisvideó a vasárnapi Extrém Napról. Mert annyira jó volt! 🙂

Posted by Promenad on Sunday, 29 April 2018

Forrás, fotók:

Arany-Tóth Attila
közönségkapcsolati munkatárs
Emlékpont