Több mint ötszázan rótták a kilométereket Vásárhelyen 2

A kora nyári hőség ellenére teljesen megtelt a Kossuth tér ma délelőtt sportolni vágyókkal. A kicsi gyermekektől egészen az idősebb korosztályig, több százan álltak rajthoz a IV. Hód -Futófesztiválon.

Az első versenyt még 2015-ben rendezték meg, akkor ingyenesen a Tornyai II. Városrehabilitációs Program keretében került sor rá – mondta el portálunknak Petrócki Ádám, a rendezvény főszervezője.

Több mint ötszázan rótták a kilométereket Vásárhelyen

Akkor magasabb volt a résztvevők száma, de a mai napon is sokan neveztek, hatszáz körüli induló van. Az a tapasztalat, hogy Csongrád megye futókrémje – ha lehet így fogalmazni – itt van, az ország többi részéből is érkeznek, de természetesen a vásárhelyiek vannak a legtöbben

– részletezte Petrócki Ádám, majd azt is megtudtuk: a legkisebbek 500 és 1000 méteres távokon mérettethették meg magukat. Itt minden befutó apró ajándéknak örülhetett a célban. Ezen kívül 3,5, 7, 14 km-en és félmaratoni távon is lehetett indulni.

Ottjártunkkor éppen a 3,5 km-es távon hirdettek eredményt, a dobogó legfelső fokára Epinger Bálint állhatott. Saját bevallása szerint azért indult ezen a versenyen, mert bár a tavalyi, budapesti Vivicittán 2,5 km-es távon harmadik lett, kiderült, ott ebben a kategóriában nincs díjazás.

Több mint ötszázan rótták a kilométereket Vásárhelyen 1
Epinger Bálint, a 3,5 km-es táv győztese

Szerettem volna megszerezni életem első érmét, de az ott nem jött össze. Ennek most nagyon örülök, hogy itt igen. Egyébként már gyermekkorom óta futok, de általában az 5 km-es távokon belül. A következő hasonló verseny a szegedi Vivicittá lesz,lehet, hogy azon is részt veszek 

– osztotta meg portálunkkal a fiatal futó.

A hosszabb távok futói 11 órakor rajtoltak el, még babakocsis anyuka is indult, érdemes a videóra kattintani:

A versenyen egyébként az első három helyezett nő és férfi érmeket, támogatók által felajánlott értékes díjakat kaptak. A félmaratoni távon 12 korosztályban hirdettek győztest. A rendezvény főszervezője továbbá azt is elárulta: a rekordot eddig egy fiatal ember, Szőllősi Renátó tartja, ő tavaly, és azelőtt is bőven 80 perc alatt teljesítette a félmaratoni távot.