Kenderesi Tamás: Jobb formában vagyok, mint a tavalyi vb-n

Az olimpia és Európa-bajnok bronzérmes úszó jelenleg a vásárhelyi uszodában edzőtáborozik. Szeret ide járni, ezért még az sem zavarja, hogy 30 kilométerre található a legközelebbi sajtburesz faloda. Az úszó gőzerővel készül az augusztusi Eb-re,  ahol talán sikerülhet az 1.53 percen belüli eredményt elérnie.

– Nem először jár a Gyarmati Dezső Sportuszodában, évekkel ezelőtt a Serdülő Országos Bajnokságon még  két érmet is sikerült bezsebelnie. Milyen érzésekkel tér ide vissza?

Itt értem el életem első nagy eredményét, 100 és 200 méteren második lettem, így jó emlékeim vannak. Nem utolsósorban pedig azért is szeretek ide járni, mert minden körülmény adott ahhoz, hogy egy válogatott versenyző eredményesen feltudjon készülni.

Jó pár medencében “megfordultam” már, és mondhatom világszínvonalú a vásárhelyi medence.

Szerencsére a szabad levegőn is lehet úszni, amit a múlt héten nagyon élveztem.

Kenderesi Tamás: Jobb formában vagyok, mint a tavalyi vb-n 1

– Három hetes edzőtáborát tölti Vásárhelyen, a több órás napi edzés és a monotonnak tűnő feladatok rutinja mellett mennyi idő jut a kikapcsolódásra?

Feszített a tempó!  Reggel háromnegyed kilenckor kezdünk kondiedzéssel, negyed tíztől úszással folytatjuk. Délben ebéd, amit két órás csendes pihenő követ. Én általában ilyenkor alszom. Négytől hatig ismét edzünk, vacsora után már kicsit több szabadidőnk van. De lényegében a kemény edzésekből állnak a napok.

Én a tavalyi edzőtáborom feladatait úszom újra, majd összehasonlítjuk az eredményeket az ideivel. Szerencsére, egyelőre jobb vagyok, mint a múlt évben.

Kimozdulni tehát nem nagyon van időm, annyit láttam a városból, hogy a tér szép.

A másik benyomás, hogy csípnek a szúnyogok. Nagyon sok van belőle, ami eléggé zavaró. Legszívesebben én is irtanám őket.

 

Kenderesi Tamás: Jobb formában vagyok, mint a tavalyi vb-n 2

– A riói olimpia után szinte szállóigévé vált a “Rám férne egy-két sajtburesz” mondása. Muszáj megkérdeznem, hogy éli meg, hogy 30 kilométert kéne utazni egy sajtburgerért? Esetleg lemondott már az efféle “bűnözésről”?

– Mostanában inkább a minőségre megyek, ha hamburgerről van szó, mert a tavalyi világ bajnokság óta dietetikussal dolgozom. Nagyon hasznos munkát végeztünk eddig,

de verseny után, ha olyan időszak van, egy-két sajtburesz belefér.

– Az idei országos bajnokságon 1:54 perces ideje a második helyre emelte a világranglistán, de jócskán elmaradt Milák Kristóf idejétől. Az augusztusi Glasgow-i Európa-bajnokságon visszavágót fogunk látni?

Úgy gondolom a számok beszélnek, amik szerint jobb vagyok, mint a tavalyi világbajnokságon, ahol negyedik lettem.

Akkor úgy éreztem, jobb formában vagyok, mint a riói olimpia előtt, ezért is volt nagy csalódás.

Egyelőre jobban teljesítek a tavalyinál, így én is kíváncsi vagyok mi lesz az eredmény.  A cél elsősorban az, hogy az egyéni csúcsomat megdöntsem, hisz még sohasem úsztam 1:53 perces időn belül. Remélem három hónap múlva ez is sikerülni fog.