Egész napos ünnep az újranyitás alkalmából 11

Várhatóan ma is tombolni fog a nyár, ám néhány zivatarra az előrejelzések szerint lehet számítani. Ettől függetlenül sok színes program várja Önöket ma Vásárhelyen, mutatjuk, hogy pontosan hol, mikor és mi! 

Akár 30 fok fölé is kúszhat ma a hőmérő higanyszála, de sajnos a meteorológusok szerint az ég is meg fog dörren néhányszor a Dél- Alföldön, bár ezek a záporok hűsítőként is jót tehetnek- különösen a IV. Hód- Futófesztivál résztvevői számára. Aki esetleg ma kapott kedvet egy kis testmozgáshoz, és meg is mérettetné magát, nincs elkésve, hiszen 8 órától a Kossuth téren még fogadják a nevezéseket. Az eseményről egyébként ITT írtunk előzetesen, és természetesen a mai napon is tudósítunk, így érdemes lesz bennünket követni!

Csak úgy, mint az Extrém Napról, melyet délután három órától rendeznek meg a Kossuth téren. Ha kíváncsiak, hogy ez pontosan mit is takar, IDE kell kattintani! 🙂

Extrém sajtótájékoztató az Extrém Napról

Tegnap arról is beszámoltunk, hogy újra megnyitotta kapuit a felújított Tájház, amit színes programkínálattal ünnepeltek. Kollégánk rengeteg fotót készített az eseményről, érdemes átböngészni őket! 😉 No meg volt ismét némi “gazos probléma” is, ezúttal olvasónk a Kertvárosban lévő állapotokra hívta fel a figyelmünket.

Újra kinyitott a Tájház 22

Ne feledjék, ha Önök is látnak, hallanak, tapasztalnak bármi rendkívülit, problémát, vagy akár csak egy kedves dolgot, amit másokkal is megosztanának, írjanak nekünk bátran a szerkesztoseg@promenad.hu e-mail címre! 

Ma a Pétereket és az Antóniákat köszönthetjük névnapjukon!

Ugyanezen a napon történt, csak sokkal korábban:

  • 1885 – Első alkalommal vizsgázik nő az Oxfordi Egyetemen.
  • 1912 – Kínában kihirdetik a köztársasági alkotmányt, véget ér a császárságot elsöprő forradalom.
  • 1945 – Amerikai csapatok felszabadítják a dachaui koncentrációs tábort.
  • 1979 – Útjára indul az első szegedi trolibusz.
  • 2006 – Teherán bejelenti, hogy elfogadja a Nemzetközi Atomenergia-ügynökségfelügyeletét, amennyiben Irán atomprogramjának ügye visszakerül az ENSZ Biztonsági Tanácsától a bécsi székhelyű szervezethez.
  • 2008 – Megjelenik a legújabb GTA sorozat, a GTA IV.
  • 2008 – Oroszország megnöveli békefenntartó kontingensének létszámát Dél-Oszétiában, mivel a régió konfliktuszónájában kiéleződött a helyzet.
  • 2009 – Cecilia Bartoli első magyarországi hangversenye a Magyar Állami Operaházban.
  • 2011 – Vilmos cambridge-i herceg és Kate Middleton esküvője.

Forrás: wikipédia

További szép napot kívánunk! 🙂