Újra kinyitott a Tájház 26

Kétévves szünet után ismét megtelt élettel a Népművészeti Tájház. Az Árpád utcai épületnél egész nap várták a kikapcsolódni vágyókat. Készült a táskaleves és a tarhonyás krumpli, valamint volt pásztorkutya bemutató, ostorcsattogtatás és koncert is.

2016 óta először nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt először a tájház. Az akkor baleset- és életveszélyes épület önkormányzati és pályázati forrásokból, valamint magánszemélyek adományaiból újították fel. A részletekbe most nem mennénk bele túlzottan, azokról korábban ITT és ITT írtunk.

Újra kinyitott a Tájház 16

Az újranyitó rendezvényt szombaton tartották. A délelőtt gyermek néptánccal, tárlatvezetéssel és pásztorkutya bemutatóval telt, majd a Bihacsy László vezette Haspárti Team látványfőzésén vehettek részt a látogatók. Ipari mennyiségben készültek a jellegzetes vásárhelyi ételek, azaz a táskaleves és a tarhonyás krumpli. Természetesen a hagyományos sós túrós lepényből sem volt hiány a nap folyamán.

Újra kinyitott a Tájház 1

Délután többek között hímzésbemutató, pásztorélet előadás és ostorcsattogtatás szerepelt a repertoárban, majd az Ördögfű zenekar koncertjét élvezhették a megjelentek. A nap táncházzal zárult.

Újra kinyitott a Tájház 32

A programokra több százan látogattak el.

Egész napos ünnep az újranyitás alkalmából Egész napos ünnep az újranyitás alkalmából 1 Egész napos ünnep az újranyitás alkalmából 2 Egész napos ünnep az újranyitás alkalmából 3 Egész napos ünnep az újranyitás alkalmából 4 Egész napos ünnep az újranyitás alkalmából 5 Egész napos ünnep az újranyitás alkalmából 6 Egész napos ünnep az újranyitás alkalmából 7 Egész napos ünnep az újranyitás alkalmából 8 Egész napos ünnep az újranyitás alkalmából 9 Egész napos ünnep az újranyitás alkalmából 10 Egész napos ünnep az újranyitás alkalmából 11 Egész napos ünnep az újranyitás alkalmából 12 Egész napos ünnep az újranyitás alkalmából 13

Újra kinyitott a Tájház Újra kinyitott a Tájház 2 Újra kinyitott a Tájház 3 Újra kinyitott a Tájház 4 Újra kinyitott a Tájház 5 Újra kinyitott a Tájház 6 Újra kinyitott a Tájház 7 Újra kinyitott a Tájház 8 Újra kinyitott a Tájház 14 Újra kinyitott a Tájház 13 Újra kinyitott a Tájház 12 Újra kinyitott a Tájház 11 Újra kinyitott a Tájház 10 Újra kinyitott a Tájház 9 Újra kinyitott a Tájház 15  Újra kinyitott a Tájház 17 Újra kinyitott a Tájház 18 Újra kinyitott a Tájház 19 Újra kinyitott a Tájház 20 Újra kinyitott a Tájház 25 Újra kinyitott a Tájház 24 Újra kinyitott a Tájház 23 Újra kinyitott a Tájház 22 Újra kinyitott a Tájház 21 Újra kinyitott a Tájház 27 Újra kinyitott a Tájház 29 Újra kinyitott a Tájház 28 Újra kinyitott a Tájház 30

Fotók: Arany-Tóth Attila/Megyeri József