Panaszláda: azt sem tudjuk, merre lehet menni 7

Köszönjük a rengeteg olvasói levelet, észrevételt! Szerkessze velünk továbbra is a Promenadot, Panaszládánk nyitott az Önök gondjaira-bajaira!

Az utóbbi napokban is folyamatosan érkeznek az üzenetek, az észrevételek Panaszládánkba. A Promenad.hu köszönettel várja az olvasók észrevételeit, jelzéseit, és továbbra is arra biztatjuk Önöket, írják meg nekünk, ha valami dühítőt, megoldandót vagy éppen örömtelit látnak és tapasztalnak lakókörnyezetükben: azaz lakókörnyezetünkben. A nyitóoldalról elérhető Panaszládánk nyitva áll!

A héten egyébként a legtöbben amiatt panaszkodtak, hogy elviselhetetlen a vásárhelyi szúnyoginvázió, késő délutántól kezdve reménytelenné válik a vérszívók elleni küzdelem, tehát szinte lehetetlen kint maradni a szabadban. Bízzunk benne, a napokban indul meleg ködös irtás sikeres lesz, és az önkormányzat is ígérte, hogy újabb szúnyogirtást rendel meg.

Érezhető és érthető módon az is roppantul idegesíti az itt élőket, hogy a rengeteg ad-hoc útlezárás miatt járhatatlan és közlekedhetetlen lett Hódmezővásárhely, képtelenség kiigazodni rajta, mikor merre lehet, mikor merre nem lehet haladni, az ezzel kapcsolatos tájékoztatás pedig messze nem kielégítő.

Panaszláda: azt sem tudjuk, merre lehet menni – A hírek főutcája

Felháborodott olvasónk panaszolja, hogy mindennap bosszankodik a felbolydult vásárhelyi közlekedésen. Még akik itt élnek, azok sem tudják, merre lehet menni és merre nem, nemhogy azok, akik csak átutaznak a városon – jelezték szerkesztőségünknek. Szinte nincs olyan fórum, amin a lakosok ne jegyeznék meg: káosz a városi közlekedés a tram-train építése óta.

 

Károly arról panaszkodott, hogy az Oldalkosár utcában emberemlékezet óta nem nyírták le a füvet, nem takarították el a gazt, nem fazonírozták a növényzetet, a méteres dzsumbuj így mindent elborít, a padok is gyakorlatilag használhatatlanná váltak.

Panaszláda: gazba fullad az Oldalkosár utca – A hírek főutcája

Újabb üzenet érkezett olvasóinktól, ezúttal arra panaszkodnak, hogy a vásárhelyi Oldalkosár utcában mindent elborít a méteres gaz… Károly levele landolt Panaszládánkban szerdán: olvasónk azt nehezményezte, hogy az Oldalkosár utcában emberemlékezet óta nem nyírták le a füvet, nem takarították el a gazt, nem fazonírozták a növényzetet, a méteres dzsumbuj így mindent elborít.

 

Rá egy napra azonban megszépült a környék, erről itt számoltunk be.

Olvasónk imája meghallgatásra talált – A hírek főutcája

Ahogy megírtuk, hogy ellepi a gaz a vásárhelyi Oldalkosár utcát, néhány órára rá rendeződött a helyzet. Most már normálisan le lehet ülni a padokra. Károly nevű olvasónk küldött szerda délután Panaszláda rovatunkba levelet, amiben jelezte, méteres gaz csúfítja el az Oldalkosár utcát.

 

P.S. monogramú olvasónk és hozzá hasonlóan később sokan mások a Facebook-oldalunkon azon háborodtak fel és azon értetlenkedtek, hogy a nem működő belvárosi parkolóautomatákba bedobott pénzük kárba veszett, ugyanis nem kaptak azért cserébe parkolójegyet. Viszont az érme eltűnt. Ráadásul az önkormányzat erről nem tájékoztatja a lakosokat, akik azt állítják, az érintett automatákra nincs kiírva, hogy nem működőképesek.

Panaszláda: elnyelte az automata a pénzem! – Frissítve! – A hírek főutcája

Olvasónk panaszolta, hogy tegnap délután az egyik belvárosi parkolóautomatába bedobott pénze kárba veszett, ugyanis nem kapott azért cserébe parkolójegyet. Viszont az érme eltűnt. Odasétáltam a Lánc utcai parkolóautomatához, bedobtam 200 forintot és a gép nem adott ki semmit. Se jegyet, se vissza a pénzt!

Róbert nevű követőnk örömmel értesült róla, hogy a városban eltörölték az építményadót (bizonyos mértékben), viszont a már befizetett összegek visszafizetéséről semmit sem hallott. A városházán azt ígérték, április 23-áig mindenkinek küldenek egy levelet, amely egy egyenlegértesítőt, egy tájékoztatót és egy nyomtatványt tartalmaz, utóbbit kitöltve igényelhető vissza az építményadó összege. Róbert viszont nem tud olyanról, aki megkapta volna az említett levelet…

Panaszláda: mikor kapjuk vissza a befizetett építményadót? – A hírek főutcája

A már befizetett összegek visszafizetéséről sehol nem lehet hallani – sérelmezi egy vásárhelyi olvasónk, aki arra kíváncsi, mikor és hogyan kapja vissza a pénzét. Kedd reggel landolt Róbert nevű olvasónk levele a Panaszláda rovatunkban. A férfi azt írta szerkesztőségünknek: Örömmel értesültem róla, hogy a városban eltörölték az építményadót (bizonyos mértékben), viszont a már befizetett összegek visszafizetéséről nem olvastam, nem hallottam semmit.

Egy a Kistópart utcán élő kedves olvasónk arra kérte a Promenadot, segítsünk neki, mert élhetetlenné vált a környék. Hajnaltól késő estig járó motorral várakoznak a vonatpótló buszok a Kistópart utcán, és a lakosok hiába jelezték már több fórumon is a problémát, még nem történt előrelépés. Ez azért aggasztja őket rendkívüli módon, mert előreláthatólag egy évig ezek a buszok pótolják majd a vonatokat.

Megkeserítik az életet a pöfögő buszok a Kistóparton (videó) – A hírek főutcája

Hajnaltól késő estig járó motorral várakoznak a vonatpótló buszok a vásárhelyi Kistópart utcán – panaszkodnak a környéken élő olvasóink, akik hiába jelezték már több helyen is a problémát, még nem történt előrelépés. Újabb olvasói levél érkezett vasárnap délután a Promenád Panaszláda rovatába.

Többen azzal a kérdéssel keresték meg szerkesztőségünket, hogy gazdátlannak tűnik a város, ugyanis hiába tört ki a tavasz, még mindig ott ékeskedik a karácsonyi díszvilágítás a Kossuth téren… Érdeklődésünkre az önkormányzat olyan kommünikével állt elő, miszerint a költségtakarékosság jegyében úgy döntöttek, hogy a fákon elhelyezett világítást nem szedik le az idei adventig, még akkor is, ha ezt sokan zavarónak, furcsának, abszurdnak vagy szürreálisnak tartják.

Marad a karácsonyi világítás a Kossuth téri fákon – A hírek főutcája

Spórolásra hivatkozva egész évben fent hagyják a karácsonyi világítást a Városháza körüli fákon. Sőt, egyelőre még a villanypóznákon is ékeskednek az ünnepi díszek. Mi lett a városunkkal? Olyan gazdátlan, még mindig ott ékeskedik a karácsonyi díszvilágitás a Kossuth téren, igaz, ahogy rohan az idő, mindjárt újra az lesz – érkezett az alábbi olvasói levél a Panaszláda rovatunkba.

Panaszláda

Valami felbosszantotta? Valami bántja? Panaszkodjon, írja meg, ha valami nem tetszik, valami botrányosra, valami elkeserítőre, valami szomorúra vagy éppen valami örömtelire bukkan Hódmezővásárhelyen vagy térségében! Mi pedig utánajárunk, kikutatjuk, feldolgozzuk és bemutatjuk. Hogy közösen okuljunk belőle. Ne csak olvassa portálunkat, szerkesszük együtt a Promenadot! Szóljon hozzánk, írjon nekünk, vagy térjen be hozzánk egy kávéra!