Hódmező habja – napi netszemle 1

Bűzölgő vásárhelyi csatornák, ébren álmodó Tisza, Márki-Zay és a Fidesz-fordulat, Kulcsár Edina cicusa. Szombati koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Duda

Büdös a csatorna Vásárhelyen.

Az Agyag utcában arra panaszkodtak: a betonnal bélelt csatornáknak nincs lejtése, megáll benne a víz, algásodik, büdös, de máshol is hasonló a helyzet – foglalja össze a Delmagyar.hu.

„Az utca végén, a Jókai és az Ábrai találkozásánál a három irányból érkező ‘dudákat’ még mindig nem illesztették össze, a gödör kiásva maradt, és áll benne a víz. – A munkások eltűnése, majd újramegjelenése végig jellemző volt: dolgoztak egy kicsit, aztán elmentek, és hetekig nem láttuk őket – mondta Erzsike.”

“Dolgoztak egy kicsit, aztán elmentek” – mondták a lakók a munkásokról: több utcában büdös a csatorna

A Délmagyarban olvastam az Agyag utcai csatornázásról, azonnal e-mailt írtam, mert másutt, például nálunk, az Ábrai Károly utcában is hasonló a helyzet: a betonelemekkel bélelt ároknak nincs lejtése, megáll, büdösödik benne a víz, és a kapubejárókat sem megfelelően, négy helyett három méter szélesre alakították ki – mondta Báthori Károlyné.

Ébredés

A tavaszi Tisza.

Gyönyörű mindszenti mozgókép-összeállítással köszönti a hosszú hétvégét a Vásárhely24.

„A tél után ébredő, álmodó Tisza partot mutatjuk rövid videónkban.”

Mindszenti tiszai körkép – VIDEÓ – Vásárhely24

Vásárhely24 – A tél után ébredő, álmodó Tisza partot mutatjuk rövid videónkban.

Ámítás

A Fidesz pálfordulása.

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorában arról beszélt, később lehet, hogy kelleni fog egy új Fidesz, de egyelőre egy mozgalomban látja a megoldást, amely össze tudja fogni a pártokat és a civileket – így a HVG Online.

„Nem erre a Fideszre szavazott az a 2,5 milliónál több ember, aki most a Fideszre szavazott –jelentette ki a politikus, mondván szerinte a Fidesz-szavazók azt gondolják, hogy ez az a párt, amely alacsonyan tartja az inflációt, stabilitást teremt, határozottan fellép a bűnözés ellen, családi adókedvezményeket vezet be, és ezek az értékek valóban hasznosak is az ország számára, de a mostani Fidesz már nem az a Fidesz.”

Márki-Zay: Most nem egy új pártra van szükség

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint később lehet, hogy kelleni fog egy új Fidesz, de egyelőre egy mozgalomban látja a megoldást, amely össze tudja fogni a pártokat és a civileket. Szerinte a Fideszre szavazók nem is a mostani Fideszt támogatják, az ellenzéknek viszont radikalizmusra lenne szüksége.

Cica

Különleges társ.

Mekkora már Kulcsár Edina pocakja! Hova készülnek a párjával? – teszi fel a kérdést a Blikk Online.

„Hajdúszoboszló felé vette az irányt Kulcsár Edina, hogy ott pihenje ki a munka fáradalmait. Természetesen nem egyedül tölti a hosszú hétvégét: párja, Csuti és közös cicájuk is vele tartott!”

Mekkora már Kulcsár Edina pocakja! Hova készülnek a párjával? – fotók

Hajdúszoboszló felé vette az irányt Kulcsár Edina, hogy ott pihenje ki a munka fáradalmait. Természetesen nem egyedül tölti a hosszú hétvégét: párja, Csuti és közös cicájuk is vele tartott!