Tombol a tavasz a Vadasparkban

A nyárias április hirtelen borította zöldbe az állatkertet, a hosszú telelés után a napsütést élvező rákosi viperáktól a frissen született muflon bárányokon keresztül az elefántbemutató építésének finisében iparkodó munkásokig, mindannyian az élet pezsgését jelzik a Szegedi Vadasparkban. Mint minden évben, így az idei szezonban is számos, színes program várja majd a látogatókat.

A látogatók is megérezték, hogy eljött az idő a Vadaspark újbóli felfedezésére, a természet kertjét már ebben a hónapban is rengetegen keresték fel. Gyönyörködhettek az apja gondoskodását élvező emucsibében, a viperákhoz hasonlóan téli álomból ébredt, évről évre egyre bátrabb mormotákban, a külső kifutóban játszó kisoroszlánban, a bemutatókon a kifutóján kívül sétáló pingvinekben és a kecskesimogató gidáiban.

Napi cukik: muflonok, mormoták és bárányok születtek a Vadasparkban
Felébredt téli álmából a vipera is

Az utolsó tavaszi hónap minden tekintetben rendkívül mozgalmasnak ígérkezik. Rendezvények, programok sokasága várja a látogatókat, köztük a csoportosan érkező óvodásokat és iskolásokat is.

A legjobban várt esemény egyértelműen a Vadaspark tradíciók szerint gyermeknapon ünnepelt születésnapja lesz május 27-én, amely során adjuk át a közönségünknek az ázsiai elefántok modern bemutatóját.

Az, hogy az építkezés hogy halad, a látogatók is figyelemmel kísérhetik messziről, a leendő kifutó sarkától, ahonnan ellátni a távolba, az elefántok leendő házáig. A távolság nagy, de ezen nincs mit csodálni, hazánk legnagyobb területű elefántkifutója fog a házhoz csatlakozni.

Ez idő tájt nem csak a munka sokasodik, hanem az állatok is.

Ahogy tavaly, idén is születtek kis muflonok. Négy bárányt lehet megfigyelni a mormoták helyével szemben található erdei patás kifutóban. Arra a kérdésre, hogy a mormoták viszont pontosan hányan lettek, csak később tudunk választ adni. Az emuknál azonban felfedezhető a kiscsibe, bármilyen jól is álcázza csíkos mintázata. Ő nem anyját, hanem apját követi, hiszen ezen futómadaraknál a kakasok költik és nevelik fel a kicsiket. Rövidesen az is ki fog derülni, vajon a kenguruzsebeknek is vannak-e ifjú lakói.

A fentiek alapján van bőven látni és felfedezni való a Vadasparkban május folyamán, szívesen látunk mindenkit a legszebb állatkerti hónapban!

Forrás: zooszeged.hu

Fotók: Endrédi Lajos